Sendviči s goveđim fileom

Sendviči s goveđim fileom

Opis

1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.

2. Zagrijte veliku tavu za prženje koja može u pećnicu te dodajte dvije velike žlice ulja. Ploču pospite s dosta soli i papra te uvaljate filee u začine. Pržite na jakoj vatri 1 do 2 minute sa svake strane dok lagano ne dobiju boju sa svih strana, uključujući i krajeve. Dodajte češnjak i grančice timijana, zagrijte jednu minutu te na to stavite govedinu. Dodajte nekoliko kockica maslaca te njime prelijevajte odrezak.

3. Stavite govedinu u zagrijanu pećnicu te pecite 15 do 17 minuta dok ne bude slabije ili srednje pečena. Treba biti elastična kada se pritisne. Izvadite iz pećnice, prekrijte folijom i pustite da odstoji 15 minuta, povremenu polijevajući tekućinom iz tave.

4. U međuvremenu napravite ajvar. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk i čili-papričice te pržite 5 minuta na srednjoj temperaturi dok ne omekša. Umiješajte rajčice, zatim začinite te kuhajte 6 do 8 minuta dok rajčice ne omekšaju. Dodajte ocat te pirjajte na srednjoj temperaturi oko 6 minuta dok se smjesa ne reducira na grubu teksturu ajvara. Maknite s vatre, umiješajte bosiljak i dobro začinite. Prebacite u zdjelu za serviranje i odložite sa strane.

5. Pomiješajte sastojke za majonezu sa senfom. Začinite, prebacite u zdjelu za serviranje i odložite sa strane.

6. Da biste napravili tost, zagrijte roštilj-tavu dok ne bude jako vruća. Poškropite narezanu ciabattu maslinovim uljem, začinite te pecite na tavi 1 do 2 minute dok ne porumeni s obje strane. Ponovite dok ne istostirate sav kruh te stavite na pladanj za serviranje.

7. Kod serviranja, narežite goveđi file na deblje kriške, stavite na pladanj te iznesite na stol zajedno s tostom, majonezom, ajvarom i listovima salate da si vaši gosti mogu slagati sendviče.

Sastojci

Sastojci

  • maslinovo ulje
  • za prženje
  • 700 g goveđeg filea
  • 1 cijela glavica glavica češnjaka
  • prerezana na pola horizontalno
  • 3 grančice timijana
  • maslac
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1 mala rimska salata
  • za serviranje

Za pikantni ajvar od rajčica

  • maslinovo ulje
  • za prženje
  • 0.5 crvenog luka
  • oguljenog i sitno sjeckanog
  • 2 crvene čili papričice
  • bez sjemenki
  • nasjeckane
  • 250 g miješanih crvenih i žutih minirajčica
  • prerezanih na pola
  • 1.5 žličice sherry octa
  • po želji
  • mala šaka natrganih listova bosiljka

Za majonezu sa senfom

  • 3 žlice kvalitetne majoneze
  • 3 žličice senfa u zrnu

Za tostiranu ciabattu

  • 12 kriški ciabatte
  • debljine 1
  • 5 cm
  • 2.5 žlice maslinova ulja