Savršeno pečeno korjenasto povrće
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 200g mrkvi, narezano na kolutove
- 200g pastrnjaka, narezan na kolutove
- 200g batata, narezan na veće komade
- 200g batata
- 5 cijelih zvijezda anisa
- Sol
- 100ml sherry octa
- 100ml javorovog sirupa
Priprema
- Zagrijte veliku tavu s teškim dnom i dodajte malo ulja.
- Dodajte mrkve i stavite na srednje jaku vatru, pržite dok ne poprime boju.
- Zatim dodajte pastrnjake, batate i anis, te karamelizirajte dok sve ne omekša.
- Dodajte ocat i dozvolite da malo ispari, zatim ulijte javorov sirup, neka se povrće glazira, te dovršite morskom soli.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Mini dauphinoise krumpiri
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir