Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

Sastojci

  • 200g mrkvi, narezano na kolutove
  • 200g pastrnjaka, narezan na kolutove
  • 200g batata, narezan na veće komade
  • 200g batata
  • 5 cijelih zvijezda anisa
  • Sol
  • 100ml sherry octa
  • 100ml javorovog sirupa

Priprema

  • Zagrijte veliku tavu s teškim dnom i dodajte malo ulja.
  • Dodajte mrkve i stavite na srednje jaku vatru, pržite dok ne poprime boju.
  • Zatim dodajte pastrnjake, batate i anis, te karamelizirajte dok sve ne omekša.
  • Dodajte ocat i dozvolite da malo ispari, zatim ulijte javorov sirup, neka se povrće glazira, te dovršite morskom soli.

Povezani recepti

Vidi sve