Savršeno pečeno korjenasto povrće
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 200g mrkvi, narezano na kolutove
- 200g pastrnjaka, narezan na kolutove
- 200g batata, narezan na veće komade
- 200g batata
- 5 cijelih zvijezda anisa
- Sol
- 100ml sherry octa
- 100ml javorovog sirupa
Priprema
- Zagrijte veliku tavu s teškim dnom i dodajte malo ulja.
- Dodajte mrkve i stavite na srednje jaku vatru, pržite dok ne poprime boju.
- Zatim dodajte pastrnjake, batate i anis, te karamelizirajte dok sve ne omekša.
- Dodajte ocat i dozvolite da malo ispari, zatim ulijte javorov sirup, neka se povrće glazira, te dovršite morskom soli.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Malteški punjeni patlidžani
Recepti Justine Schofield
Pirjane tikvice s limunom i češnjakom
Recepti Justine Schofield
Pirjane tikvice s limunom i češnjakom
Recepti Mary Berry
Mini dauphinoise krumpiri
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem