Riječni škampi prženi u tavi s lukom kozjakom i maslacem
Recept iz: Justine Schofield
Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.
Sastojci
- svježi riječni škampi
- maslac
- luk kozjak
- maslinovo ulje
- pastis
- sol
- paprika
- rajčica
- peršin
Priprema
- 1. Rastopite maslac s malo maslinovog ulja da ne bi zagorio.
- 2. Nasjeckajte luk kozjak na kockice i stavite u tavu s paprikom.
- 3. Dodajte riječne škampe i pirjajte dok ne promijene boju.
- 4. Na jakoj vatri dodajte 30 ml pastisa.
- 5. Dodajte rajčicu nasjeckanu na kockice, sol i sitno nasjeckan peršin.
- 6. Dodajte maslac i ugasite vatru dok se maslac polako ne otopi.
- 7. Odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)