Orašasta salata s kvinojom
Recept iz: Rachel Allen
1. Ugrijte pećnicu na 200 °C. U posudi prikladnoj za upotrebu u pećnici pomiješajte tikvu, timijan i maslinovo ulje, te začinite solju i svježe mljevenim paprom.
2. Stavite sve u pećnicu i pecite 30-40 minuta, dok tikva ne bude mekana i lagano karamelizirana na rubovima. Zatim je izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
3. Stavite vodu (ili temeljac) u lonac te sve zajedno na srednje jak plamen. Kuhajte dok ne prokuha. Zatim dodajte kvinoju i začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom. Smanjite temperaturu i kuhajte još 10-12 minuta, dok kvinoja ne upije svu tekućinu i bude mekana.
4. Stavite bademe na lim za pečenje i sve zajedno ubacite u pećnicu. Pecite ih pet minuta, a na pola pečenja ih promiješajte. Izvadite ih iz pećnice i nasjeckajte na krupne komade.
5. Kad kvinoja bude kuhana, stavite je u zdjelu s tikvom, pečenim bademima, namrvljenom fetom i nasjeckanim peršinom. Probajte i dodajte po potrebi još soli i papra. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.
Sastojci
- Sastojci1 mala muškatna tikva (oko 500 g) oguljena bez sjemenki izrezana na komade veličine 5 cm 10 grančica timijana 50 ml maslinova ulja sol i svježe mljeven crni papar 190 ml vode ili povrtnog ili pilećeg temeljca 125 g kvinoje 50 g cijelih badema (neoguljenih) 100 g sira feta izmrvljenog na komadiće veličine 1 cm 4 žlice svježeg isjeckanog peršina
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom