Opis
1. Ugrijte pećnicu na 200 °C. U posudi prikladnoj za upotrebu u pećnici pomiješajte tikvu, timijan i maslinovo ulje, te začinite solju i svježe mljevenim paprom.
2. Stavite sve u pećnicu i pecite 30-40 minuta, dok tikva ne bude mekana i lagano karamelizirana na rubovima. Zatim je izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
3. Stavite vodu (ili temeljac) u lonac te sve zajedno na srednje jak plamen. Kuhajte dok ne prokuha. Zatim dodajte kvinoju i začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom. Smanjite temperaturu i kuhajte još 10-12 minuta, dok kvinoja ne upije svu tekućinu i bude mekana.
4. Stavite bademe na lim za pečenje i sve zajedno ubacite u pećnicu. Pecite ih pet minuta, a na pola pečenja ih promiješajte. Izvadite ih iz pećnice i nasjeckajte na krupne komade.
5. Kad kvinoja bude kuhana, stavite je u zdjelu s tikvom, pečenim bademima, namrvljenom fetom i nasjeckanim peršinom. Probajte i dodajte po potrebi još soli i papra. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.
Sastojci
Sastojci
- 1 mala muškatna tikva (oko 500 g)
- oguljena
- bez sjemenki
- izrezana na komade veličine 5 cm
- 10 grančica timijana
- 50 ml maslinova ulja
- sol i svježe mljeven crni papar
- 190 ml vode
- ili povrtnog ili pilećeg temeljca
- 125 g kvinoje
- 50 g cijelih badema (neoguljenih)
- 100 g sira feta
- izmrvljenog na komadiće veličine 1 cm
- 4 žlice svježeg isjeckanog peršina