Orašasta salata s kvinojom

Rachel Allen odrasla je u Dublinu, a dom je napustila s 18 godina kako bi se školovala u svjetski poznatoj školi Ballymaloe Cookery School. Danas je poznata TV kuharica, autorica, novinarka i majka i poučava na Ballymaloeu.
Rachel je autorica četiri najprodavanije kuharice, a njezine televizijske emisije emitirane su diljem svijeta. 
Rachelin stil kuhanja je, prije svega, praktičan - jednostavna, ali ukusna jela, idealna za obitelj i prijatelje. 

Sastojci

  • 1 mala muškatna tikva (oko 500 g) oguljena bez sjemenki izrezana na komade veličine 5 cm
  • 10 grančica timijana
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol i svježe mljeven crni papar
  • 190 ml vode ili povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 125 g kvinoje
  • 50 g cijelih badema (neoguljenih)
  • 100 g sira feta izmrvljenog na komadiće veličine 1 cm
  • 4 žlice svježeg isjeckanog peršina

Priprema

  • 1. Ugrijte pećnicu na 200 °C. U posudi prikladnoj za upotrebu u pećnici pomiješajte tikvu, timijan i maslinovo ulje, te začinite solju i svježe mljevenim paprom.
  • 2. Stavite sve u pećnicu i pecite 30-40 minuta, dok tikva ne bude mekana i lagano karamelizirana na rubovima. Zatim je izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.
  • 3. Stavite vodu (ili temeljac) u lonac te sve zajedno na srednje jak plamen. Kuhajte dok ne prokuha. Zatim dodajte kvinoju i začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom. Smanjite temperaturu i kuhajte još 10-12 minuta, dok kvinoja ne upije svu tekućinu i bude mekana.
  • 4. Stavite bademe na lim za pečenje i sve zajedno ubacite u pećnicu. Pecite ih pet minuta, a na pola pečenja ih promiješajte. Izvadite ih iz pećnice i nasjeckajte na krupne komade.
  • 5. Kad kvinoja bude kuhana, stavite je u zdjelu s tikvom, pečenim bademima, namrvljenom fetom i nasjeckanim peršinom. Probajte i dodajte po potrebi još soli i papra. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.

Povezani recepti

Vidi sve