Orašasta salata s kvinojom

1. Ugrijte pećnicu na 200 °C. U posudi prikladnoj za upotrebu u pećnici pomiješajte tikvu, timijan i maslinovo ulje, te začinite solju i svježe mljevenim paprom.

2. Stavite sve u pećnicu i pecite 30-40 minuta, dok tikva ne bude mekana i lagano karamelizirana na rubovima. Zatim je izvadite iz pećnice i ostavite sa strane.

3. Stavite vodu (ili temeljac) u lonac te sve zajedno na srednje jak plamen. Kuhajte dok ne prokuha. Zatim dodajte kvinoju i začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom. Smanjite temperaturu i kuhajte još 10-12 minuta, dok kvinoja ne upije svu tekućinu i bude mekana.

4. Stavite bademe na lim za pečenje i sve zajedno ubacite u pećnicu. Pecite ih pet minuta, a na pola pečenja ih promiješajte. Izvadite ih iz pećnice i nasjeckajte na krupne komade.

5. Kad kvinoja bude kuhana, stavite je u zdjelu s tikvom, pečenim bademima, namrvljenom fetom i nasjeckanim peršinom. Probajte i dodajte po potrebi još soli i papra. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.

Sastojci

  • Sastojci1 mala muškatna tikva (oko 500 g) oguljena bez sjemenki izrezana na komade veličine 5 cm 10 grančica timijana 50 ml maslinova ulja sol i svježe mljeven crni papar 190 ml vode ili povrtnog ili pilećeg temeljca 125 g kvinoje 50 g cijelih badema (neoguljenih) 100 g sira feta izmrvljenog na komadiće veličine 1 cm 4 žlice svježeg isjeckanog peršina

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve