Kruh
Recept iz: Primož Dolničar

1. Sipajte brašno u posudu
miksera i dodajte kvasac, toplu vodu, prstohvat soli i nekoliko kapi maslinova
ulja. Polako promiješajte i umijesite tijesto.
2. Tijesto stavite u pećnicu
i ostavite ga da se diže na 40 °C otprilike jedan sat.
3. Tijesto podijelite na
tri dijela i napravite tri štruce.
4. Stavite ih u lim za
pečenje i pustite da se dižu još 10 minuta.
5. Kruh pecite u parnoj
pećnici na 220 °C 20 minuta. Ako nemate parnu pećnicu, u običnu pećnicu stavite
posudu s vodom koja će tijekom pečenja kruha isparavati i tijestu davati vlagu.
6. Kruh odložite da
odstoji.
Sastojci
- Sastojci500 g bijelog brašna 300 ml tople vode prstohvat soli 10 g kvasca maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno lišće vinove loze
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće