Opis

Priprema:

1. Sipajte brašno u posudu miksera i dodajte kvasac, toplu vodu, prstohvat soli i nekoliko kapi maslinova ulja. Polako promiješajte i umijesite tijesto.
 
2. Tijesto stavite u pećnicu i ostavite ga da se diže na 40 °C otprilike jedan sat.
 
3. Tijesto podijelite na tri dijela i napravite tri štruce.
 
4. Stavite ih u lim za pečenje i pustite da se dižu još 10 minuta.
 
5. Kruh pecite u parnoj pećnici na 220 °C 20 minuta. Ako nemate parnu pećnicu, u običnu pećnicu stavite posudu s vodom koja će tijekom pečenja kruha isparavati i tijestu davati vlagu. 
 
6. Kruh odložite da odstoji.

Sastojci

Sastojci

  • 500 g bijelog brašna
  • 300 ml tople vode
  • prstohvat soli
  • 10 g kvasca
  • maslinovo ulje

Povezani recepti