Za avokado umak: u posudu srednje veličine stavite meksičku rajčicu, mladi luk, korijander, nasjeckane ukiseljene jalapeno papričice, ocat od ukiseljenih papričica, sok limete, maslinovo ulje i sol. Dobro promiješati. Umiješati avokado i pažljivo promiješati žlicom da se sljubi. Ostaviti po strani.

U malu posudu pomiješati majonezu s hrenom. Ostaviti po strani.

Na dasci za rezanje uviti komad slanine oko svake vezice između hrenovki. Staviti vrh hrenovke preko jednog kraja slanine, a zatim oviti hrenovku dijagonalno tako da se slanina uvije oko hrenovke.

Zagrijati veliku tavu na srednjoj vatri. Staviti hrenovke uvijene u slaninu i peći uz povremeno okretanje dok hrenovka ne postane hrskava i smeđa sa svih strana. Maknuti s vatre. Kada se hrenovke dovoljno ohlade da se njima može rukovati, prerezati kroz sredinu po dužini do polovice hrenovke.

Povećati temperaturu na srednje visoku. Napraviti dvije hrpice od po šalice naribanog sira na tavi. Na svaku hrpicu staviti po jednu hrenovku s prerezanom stranom prema dolje. Peći 2 do 3 minute dok se sir sasvim ne rastopi, potamni i dobije koricu.

U međuvremenu otvorite peciva, ali pazite da se ne razdvoje gornja i donja strana. Blago ispeći peciva u tosteru ili na tavi. Bogato namazati mješavinom hrena i majoneze na svako pecivo.

Kada se hrenovke ispeku, špatulom ih staviti na pecivo sa sirom prema gore. Odozgo staviti bogatu količinu avokada, ukrasiti ukiseljenim papričicama i poslužiti.

Sastojci

  • 1 velika (oko 85g) meksička rajčica, oprana, nasjeckana na male kockice
  • 4 mlada luka, bijeli i svijetlo zeleni dio tanko narezani
  • 32 g korijandera, listovi i gornji dio stabljike nasjeckani
  • 3 cijele ukiseljene jalapeno papričice i 2 narezane za ukrašavanje
  • 1 žlica octa od ukiseljenih jalapeno papričica
  • 1 žlica svježe iscijeđenog soka limete
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice grube morske soli ili prema ukusu
  • 1 zreli avokado, prepolovljen, otkošten, narezan na sitne kockice
  • 59 ml majoneze
  • 1 žlica hrena ili dodatno prema ukusu
  • 2 kriške slanine  
  • 2 ljutkaste,vezane hrenovke ili one za hot dog
  • 256 g Oaxaca sira, naribanog
  • 2 peciva za hot dog

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve