Gulaš od goveđeg repa s pireom

Gulaš od goveđeg repa s pireom

Opis

1. Osušite goveđi rep papirnatim ručnicima. Začinite ga solju i paprom. U tavi ugrijte jednu žlicu maslinova ulja na srednjoj ili jakoj vatri. Zapecite goveđi rep sa svih strana dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Hvataljkom komade goveđeg repa prebacite na tanjur i odložite sa strane.

2. U tavi rastopite komad maslaca, dodajte luk, mrkvu, celer, lovorov list i grančicu timijana. Kuhajte nekoliko minuta dok luk ne postane proziran. Vratite goveđi rep u tavu. Dodajte cijele režnjeve češnjaka, vino i dovoljno temeljca da prekrijete goveđi rep. Pustite da zavrije. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 1 ½ do 2 sata dok meso ne omekša.

3. Za pire kuhajte pastrnjak, repu, celer korjenaš i krumpire u loncu u posoljenoj kipućoj vodi 20-30 minuta. Uklonite s vatre i ocijedite. Vratite povrće natrag u lonac, dodajte komad maslaca, sol i vrhnje i napravite pire.

4. Začinite gulaš od goveđeg repa svježe sjeckanim peršinom i poslužite na posteljici od pirea.

Sastojci

Sastojci

  • 1 goveđi rep
  • narezan
  • sol i papar
  • maslinovo ulje
  • 1 srednja glavica žutog luka
  • nasjeckana
  • 1 nasjeckana stabljika celera
  • 1 velika mrkva
  • nasjeckana
  • 2 šalice goveđeg temeljca
  • 2 šalice crnog vina
  • 3 cijela režnja češnjaka u ljusci
  • lovorov list
  • grančica timijana
  • peršin
  • pire
  • 1 pitomi pastrnjak
  • narezan na komade široke 2
  • 5 cm i velike komade narezane po dužini
  • 1 repa
  • narezana na komade široke 2
  • 5 cm
  • 2 krumpira voštane strukture
  • oguljena i narezana
  • ½ celera korjenaša
  • nasjeckanog
  • vrhnje
  • maslac

Povezani recepti