Gulaš od goveđeg repa s pireom

1. Osušite goveđi rep papirnatim ručnicima. Začinite ga solju i paprom. U tavi ugrijte jednu žlicu maslinova ulja na srednjoj ili jakoj vatri. Zapecite goveđi rep sa svih strana dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Hvataljkom komade goveđeg repa prebacite na tanjur i odložite sa strane.

2. U tavi rastopite komad maslaca, dodajte luk, mrkvu, celer, lovorov list i grančicu timijana. Kuhajte nekoliko minuta dok luk ne postane proziran. Vratite goveđi rep u tavu. Dodajte cijele režnjeve češnjaka, vino i dovoljno temeljca da prekrijete goveđi rep. Pustite da zavrije. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 1 ½ do 2 sata dok meso ne omekša.

3. Za pire kuhajte pastrnjak, repu, celer korjenaš i krumpire u loncu u posoljenoj kipućoj vodi 20-30 minuta. Uklonite s vatre i ocijedite. Vratite povrće natrag u lonac, dodajte komad maslaca, sol i vrhnje i napravite pire.

4. Začinite gulaš od goveđeg repa svježe sjeckanim peršinom i poslužite na posteljici od pirea.

Sastojci

  • Sastojci 1 goveđi rep narezan sol i papar maslinovo ulje 1 srednja glavica žutog luka nasjeckana 1 nasjeckana stabljika celera 1 velika mrkva nasjeckana 2 šalice goveđeg temeljca 2 šalice crnog vina 3 cijela režnja češnjaka u ljusci lovorov list grančica timijana peršin pire 1 pitomi pastrnjak narezan na komade široke 25 cm i velike komade narezane po dužini 1 repa narezana na komade široke 25 cm 2 krumpira voštane strukture oguljena i narezana ½ celera korjenaša nasjeckanog vrhnje maslac

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve