Škotsko jaje s tri mesa
Recept iz: Adrian Richardson
Način pripreme
Stavite tri jajeta u tavu i prekrijte hladnom vodom. Kuhajte 4-7 minuta, a zatim prebacite jaja u zdjelu hladne vode. Kad se jaja dovoljno ohlade da ih možete dirati, oprezno ogulite ljusku i ostavite po strani.
Nožem napravite mali urez duž kobasica. Ogulite kobasicama kožu i stavite ih u zdjelu. Dodajte mljevenu govedinu i junetinu. Dodajte mesu sitno sjeckano bilje, čili, češnja, sol, papar i umak Worcestershire. Rukama dobro promiješajte sastojke tako da se sljube.
Podijelite smjesu na tri dijela. Uzmite trećinu i rukama oblikujte kuglu. U dlanu spljoštite kuglicu i u središte napravite malu udubinu. U središte smjestite jedno od oguljenih jaja te nježno prekrijte jaje mesom da bude skriveno. Meso bi trebalo približno biti u sredini oko jajeta. Valjajte kuglicu u rukama kako bi se dobro zagladila i prekrila cijelo jaje. Ostavite je po strani dok ponavljate postupak do posljednjeg jajeta. Kad su sva jaja zamotana, stavite ih u hladnjak na nekoliko minuta dok ne postanu čvrsta.
Pripremite tri zdjelice, jednu s brašnom, jednu s 2 vilicom istučena jajeta te još jednu s panko krušnim mrvicama i sjemenkama crnog sezama te pripazite da su sjemenke sezama dobro pomiješane s krušnim mrvicama. Obložite škotska jaja brašnom, zatim ih umočite u razmućeno jaje, a onda urolajte u krušne mrvice. Pobrinite se da budu podjednako obložena. Dvostruko obložite škotska jaja tako da ih zarolate natrag u istučeno jaje te opet u krušne mrvice.
Oprezno spustite škotska jaja u zagrijano ulje na 170*C. Nježno okrećite škotska jaja u ulju i pecite dok korica ne dobije tamno zlaćanu boju. Ocijedite na kuhinjskom ubrusu i začinite solju.
Za posluživanje, pomiješajte zaseku i majonezu te izmiksajte da dobijete pastu. Punu žlicu stavite u sredinu posudice da posluži kao osnova za škotsko jaje. Poslužite uz grah preliven žličicom ekstra djevičanskog maslinovog ulja, solju, paprom i limunom.
Sastojci
- Sastojci
- Biljno ulje za prženje, dovoljno da prekrije škotska jaja
- 5 velikih jaja iz slobodnog uzgoja
- 200g mljevene govedine
- 200g mljevene junetine
- 2 svinjske kobasice, bez kože
- ½ vezice vlasca svježe nasjeckanog
- ½ vezice peršina, sitno sjeckanog
- 1 crveni čili, narezan na kockice, uklonjenih sjemenki
- 1-2 češnja češnjaka, ispasiranog
- 1 žličica soli
- 1 žličica mljevenog crnog papra
- 1 žličica umaka Worcestershire
- 128 g bijelog brašna
- 1 žlica sjemenki crnog sezama
- 128 g panko krušnih mrvica
- 2 žlice zaseke, za ukrašavanje
- 1 žlice majoneze za ukrašavanje
- 64 g kuhanog graška
- 1 žlica svježeg limunovog soka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adrian Richardson
Korejske okruglice
Recepti Adrian Richardson
Kokice sa slaninom i sirom
Recepti Adrian Richardson
Smotuljci od naan kruha s piletinom na maslacu
Recepti Adrian Richardson
Prljavi Martini
Recepti Adrian Richardson
Richov Rocky Road
Recepti Adrian Richardson
Slanina glazirana javorom i kavom
Recepti Adrian Richardson
Tacosi s račićima, avokadom i čilijem
Recepti Adrian Richardson
Pečena piletina i rolica s umakom
Recepti Adrian Richardson
Hrđavi čavao
Recepti Adrian Richardson
Mojito