Način pripreme

Ulijte ulje u veliku tavu za umak i pustite da postane vruće. Dodajte zrnje kukuruza, stavite poklopac i protresite kako bi se promiješale. Kad je zrnje popucketalo, maknite tavu s vatre. 

Dodajte kajenski papar, češnjak u prahu, sol, maslac i sir u kokice te promiješajte dok se sir ne rastopi i ne obloži kokice. Nalomite komadiće hrskave slanine te ih umiješajte prije posluživanja. 

Sastojci

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja 
  • 64 g zrna kukuruza kokičara, pečenih
  • 64 g maslaca
  • ¼ žličice kajenskog papra u prahu
  • 1/8 žličice češnjaka u prahu
  • ¼ do ½ žličice soli
  • 85g jakog sira cheddar, tanko naribanog
  • Pržena hrskava slanina

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve