Način pripreme

Debelo narežite račiće. U vruću tavu dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje, crveni luk, mladi luk, čili, češnjak I sol. Miješajte i pustite da se karamelizira. Dodajte račiće i promiješajte.  Dodajte papar I smanjite vatru. Ostavite da se peče još minutu ili dvije i povremeno promiješajte.  Dodajte tortilje u tavu na slaboj vatri, pustite da se zagriju i omekšaju dok se račići peku. Grubo nasjeckajte korijander i mladi luk te umiješajte u račiće.  Dodajte sve sastojke za salsu u malu zdjelu te blago miješajte da se prožmu. Kad je pečeno, žlicom stavite nekoliko račića u toplu tortilju te završite pripremu tako da povrh stavite i malo salse. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 4 račića, bez oklopa i žilica
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 crveni luk, sitno nasjeckan na kockice
  • 2-3 mlada luka, tanko narezana
  • 1 crveni čili, sitno narezan
  • 2 češnja češnjaka, tanko narezana
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat mljevenog papra
  • 4 male tortilje
  • 1-2 žlice grubo sjeckanog korijandera
  • Salsa
  • 1 avokado sitno narezan na kockice
  • 1 rajčica sitno nasjeckana
  • ½-1 crveni čili, sitno nasjeckan
  • sok ½ limete
  • Prstohvat čilija u pahuljicama
  • Prstohvat tostiranih sjemenki sezama
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat mljevenog papra
  • 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve