Način pripreme

Stavite 1 žlicu maslaca na tavu zagrijanu na srednjoj vatri pa pustite da se polako rastopi. Dodajte brašno i umiješajte u maslac, uklonite grudice kad se počne zgušnjavati i boja ne postane svijetlo smeđa. U međuvremenu, natrgajte pečeno pile na komade, ali tako da se previše ne raspadnu. Izvadite nadjev i stavite na tanjur s piletom. Pripazite na sok od pečenja i povremeno promiješajte. Kad postigne zagasito smeđu boju, dodajte 100ml pilećeg temeljca dok miješate. Možda ćete trebati dodati još malo, ovisno o konzistenciji i gustoći umaka koju volite.  Umiješajte timijan i vrhnje.  

Prerežite rolicu i maslacem namažite obje strane. Dodajte nadjev na donji komad i pritisnite ga poleđinom vilice tako da se zalijepi i stvori osnovu na koju će doći piletina. Dodajte piletinu i nekoliko žlica gustog umaka. Poklopite pecivo drugom polovicom i probodite štapićem kako se ne bi pomicalo.

Sastojci

  • Sastojci
  • 113 g maslaca
  • 384 g bijelog brašna
  • 1 pečeno pile, natrgano na komade
  • 100-200ml pilećeg temeljca od pečenja  
  • 128 g brašna
  • 1 žlica timijana
  • 8 rolica

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve