Korejske okruglice
Recept iz: Adrian Richardson
Pomiješajte svinjetinu, piletinu, tofu, gochujang, češnjak, kimchi, čili, korijander i mladi luk zajedno u velikoj zdjeli. Zgnječite vilicom i začinite solju i paprom.
Žličicom dodajte malu količinu samljevene smjese u sredinu omota okruglice. Presavijte u oblik polumjeseca, zatvorite s malo vode i pritisnite omotač okruglice da nadjev ostane zatvoren. Ponovite s preostalom smjesom i omotima.
Stavite okruglice u veliki lonac kipuće vode. Kad isplivaju na površinu,, kuhane su. Izvadite ih cjediljkom ili žlicom s prorezima.
Pomiješajte sve sastojke dressinga u malom vrču.
Okruglice poslužite vruće s ukrasima i dressingom prelivenim odozgo.
Sastojci
- 400g mljevene svinjetine
- 1 pileća prsa, bez kože, nasjeckana na kockice
- 200g čvrstog tofua, narezanog na kockice
- 1 žlica gochujanga (fermentirane korejske čili paste)
- 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 32 g kimchija
- 1 dugi crveni čili, sitno nasjeckan
- ½ stručka korijandera, nasjeckanog
- 3 mlada luka, nasjeckana
- Sol, papar
- 1 paket okruglih omota za okruglice
- Dressing
- 2 žlice laganog sojinog umaka
- 2 žlice crnog octa
- 1 žličica tostiranog sezamovog ulja
- 1 žlica mirina
- Za ukras
- 1 dugački crveni čili, bez sjemenki, sitno nasjeckan
- 1 mladi luk, narezan
- Sjemenke sezama
- Prženi kozak
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adrian Richardson
Kokice sa slaninom i sirom
Recepti Adrian Richardson
Smotuljci od naan kruha s piletinom na maslacu
Recepti Adrian Richardson
Prljavi Martini
Recepti Adrian Richardson
Richov Rocky Road
Recepti Adrian Richardson
Slanina glazirana javorom i kavom
Recepti Adrian Richardson
Tacosi s račićima, avokadom i čilijem
Recepti Adrian Richardson
Pečena piletina i rolica s umakom
Recepti Adrian Richardson
Hrđavi čavao
Recepti Adrian Richardson
Škotsko jaje s tri mesa
Recepti Adrian Richardson
Mojito