Način pripreme

Presijte brašno i sodu bikarbonu te sol u zdjelu. Napravite udubinu u brašnu i dodajte jedno lagano istučeno jaje, mlijeko i malu količinu vode. Rukama izmijesite i oblikujte tijesto dodajući još vode ako želite da tijesto bude mekše. Tijesto ne bi smjelo biti vlažno. Jednom kad se sjedini, izlijte na lagano pobrašnanu površinu i mijesite pet minuta. Premjestite na lim za pečenje, prekrijte mokrom krpom i ostavite po strani dva sata kako bi se dizalo.

Kad se tijesto diglo, podijelite ga na 4 dijela. Od svakog dijela oblikujte kuglicu i lagano je izvaljajte do debljine od ¼ cm.

Stavite 1 ½ žlicu pečene piletine na maslacu u sredinu i zarolajte tijesto. Kistom namočenim u istučeno jaje premažite rubove tijesta. Presavinite tijesto tako da dobijete oblik smotuljka (polukrug). Presavinute rubove stisnite tako da se čvrsto zatvore.  

Stavite ghee u vruću tavu. Kad se počne topiti, dodajte smotuljke i pecite ih 4-5 minuta sa svake strane. Kad su pečeni, pustite ih da se ocijede nekoliko minuta na kuhinjskom ubrusu.

Sastojci

  • Sastojci
  • 128-256 g piletine obložene maslacem
  • 384 g brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 2 jajeta, istučena
  • 60 ml mlijeka
  • 236 ml vode
  • 1 žlica gheeja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve