Smotuljci od naan kruha s piletinom na maslacu
Recept iz: Adrian Richardson
Način pripreme
Presijte brašno i sodu bikarbonu te sol u zdjelu. Napravite udubinu u brašnu i dodajte jedno lagano istučeno jaje, mlijeko i malu količinu vode. Rukama izmijesite i oblikujte tijesto dodajući još vode ako želite da tijesto bude mekše. Tijesto ne bi smjelo biti vlažno. Jednom kad se sjedini, izlijte na lagano pobrašnanu površinu i mijesite pet minuta. Premjestite na lim za pečenje, prekrijte mokrom krpom i ostavite po strani dva sata kako bi se dizalo.
Kad se tijesto diglo, podijelite ga na 4 dijela. Od svakog dijela oblikujte kuglicu i lagano je izvaljajte do debljine od ¼ cm.
Stavite 1 ½ žlicu pečene piletine na maslacu u sredinu i zarolajte tijesto. Kistom namočenim u istučeno jaje premažite rubove tijesta. Presavinite tijesto tako da dobijete oblik smotuljka (polukrug). Presavinute rubove stisnite tako da se čvrsto zatvore.
Stavite ghee u vruću tavu. Kad se počne topiti, dodajte smotuljke i pecite ih 4-5 minuta sa svake strane. Kad su pečeni, pustite ih da se ocijede nekoliko minuta na kuhinjskom ubrusu.
Sastojci
- Sastojci
- 128-256 g piletine obložene maslacem
- 384 g brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica soli
- 2 jajeta, istučena
- 60 ml mlijeka
- 236 ml vode
- 1 žlica gheeja
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adrian Richardson
Korejske okruglice
Recepti Adrian Richardson
Kokice sa slaninom i sirom
Recepti Adrian Richardson
Prljavi Martini
Recepti Adrian Richardson
Richov Rocky Road
Recepti Adrian Richardson
Slanina glazirana javorom i kavom
Recepti Adrian Richardson
Tacosi s račićima, avokadom i čilijem
Recepti Adrian Richardson
Pečena piletina i rolica s umakom
Recepti Adrian Richardson
Hrđavi čavao
Recepti Adrian Richardson
Škotsko jaje s tri mesa
Recepti Adrian Richardson
Mojito