Richov Rocky Road
Recept iz: Adrian Richardson
Adrian Richardson australski je chef i autor te vlasnik i glavni kuhar restorana La Luna u North Carltonu, u kojem od 1999. poslužuje svježu i inovativnu hranu.
Strast za kuhanjem naslijedio je od djeda, a svoju filozofiju o hrani smatra jednostavnom i naziva je "moderni Mediteran" - vjeruje u korištenje svježih sastojaka i pojednostavljenje recepata. Autor je dviju kuharica - "Meso" i "Dobar život".
Sastojci
- 500g mliječne čokolade, rastopljene
- 128 g maslaca
- 59 ml zlatnog sirupa
- 32 g ratluka, u kockicama
- 128 g sljezovih kolačića, prepolovljenih
- 32 g otkoštenih glaziranih trešanja
- 4-gramski krekeri, smrvljeni
- 1 žlica ribizla
- 30ml ruma
- 32 g nasjeckanih pistacija
Priprema
- 1. Prelijte ribizl rumom i ostavite da se namače, pokriven, 12 sati.
- 2. Obložite četvrtasti lim za pečenje papirom za pečenje.
- 3. U dvostrukoj posudi rastopite čokoladu na srednjoj vatri stalno miješajući.
- 4. Kad se čokolada rastopi, smanjite vatru na slabu te umiješajte maslac I zlatni sirup.
- 5 .U zdjelu stavite ratluk, sljezove kolačiće, glazirane trešnje, krekere I u rumu namočeni ribizl.
- 6. Koristeći špatulu prelijte to čokoladom te miješajte sve sastojke dok se ne pomiješaju.
- 7. Stavite na obloženi lim te ugurajte u kutove kako biste dobili četvrtasti oblik.
- 8. Pospite sjeckanim pistacijama i stavite u hladnjak da se stisne na 2-3 sata.
- 9. Kad se slegne, oštrim nožem narežite na komade i posipajte šećerom u prahu za posluživanje.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca