Način pripreme

Prelijte ribizl rumom i ostavite da se namače, pokriven, 12 sati.

Obložite četvrtasti lim za pečenje papirom za pečenje.

U dvostrukoj posudi rastopite čokoladu na srednjoj vatri stalno miješajući. Kad se čokolada rastopi, smanjite vatru na slabu te umiješajte maslac I zlatni sirup. U zdjelu stavite ratluk, sljezove kolačiće, glazirane trešnje, krekere I u rumu namočeni ribizl. Koristeći špatulu prelijte to čokoladom te miješajte sve sastojke dok se ne pomiješaju. Stavite na obloženi lim te ugurajte u kutove kako biste dobili četvrtasti oblik.

Pospite sjeckanim pistacijama i stavite u hladnjak da se stisne na 2-3 sata.  

Kad se slegne, oštrim nožem narežite na komade i posipajte šećerom u prahu za posluživanje.

Sastojci

  • Sastojci
  • 500g mliječne čokolade, rastopljene
  • 128 g maslaca
  • 59 ml zlatnog sirupa  
  • 32 g ratluka, u kockicama
  • 128 g sljezovih kolačića, prepolovljenih
  • 32 g otkoštenih glaziranih trešanja
  • 4-gramski krekeri, smrvljeni
  • 1 žlica ribizla
  • 30ml ruma
  • 32 g nasjeckanih pistacija  

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve