Opis
Način pripreme
Prelijte ribizl rumom i ostavite da se namače, pokriven, 12 sati.
Obložite četvrtasti lim za pečenje papirom za pečenje.
U dvostrukoj posudi rastopite čokoladu na srednjoj vatri stalno miješajući. Kad se čokolada rastopi, smanjite vatru na slabu te umiješajte maslac I zlatni sirup. U zdjelu stavite ratluk, sljezove kolačiće, glazirane trešnje, krekere I u rumu namočeni ribizl. Koristeći špatulu prelijte to čokoladom te miješajte sve sastojke dok se ne pomiješaju. Stavite na obloženi lim te ugurajte u kutove kako biste dobili četvrtasti oblik.
Pospite sjeckanim pistacijama i stavite u hladnjak da se stisne na 2-3 sata.
Kad se slegne, oštrim nožem narežite na komade i posipajte šećerom u prahu za posluživanje.
Sastojci
Sastojci
- 500g mliječne čokolade, rastopljene
- 128 g maslaca
- 59 ml zlatnog sirupa
- 32 g ratluka, u kockicama
- 128 g sljezovih kolačića, prepolovljenih
- 32 g otkoštenih glaziranih trešanja
- 4-gramski krekeri, smrvljeni
- 1 žlica ribizla
- 30ml ruma
- 32 g nasjeckanih pistacija