Adrian Richardson australski je chef i autor te vlasnik i glavni kuhar restorana La Luna u North Carltonu, u kojem od 1999. poslužuje svježu i inovativnu hranu.
Strast za kuhanjem naslijedio je od djeda, a svoju filozofiju o hrani smatra jednostavnom i naziva je "moderni Mediteran" - vjeruje u korištenje svježih sastojaka i pojednostavljenje recepata.  Autor je dviju kuharica - "Meso" i "Dobar život".

Sastojci

  • 500g mliječne čokolade, rastopljene
  • 128 g maslaca
  • 59 ml zlatnog sirupa  
  • 32 g ratluka, u kockicama
  • 128 g sljezovih kolačića, prepolovljenih
  • 32 g otkoštenih glaziranih trešanja
  • 4-gramski krekeri, smrvljeni
  • 1 žlica ribizla
  • 30ml ruma
  • 32 g nasjeckanih pistacija

Priprema

  • 1. Prelijte ribizl rumom i ostavite da se namače, pokriven, 12 sati.
  • 2. Obložite četvrtasti lim za pečenje papirom za pečenje.
  • 3. U dvostrukoj posudi rastopite čokoladu na srednjoj vatri stalno miješajući.
  • 4. Kad se čokolada rastopi, smanjite vatru na slabu te umiješajte maslac I zlatni sirup.
  • 5 .U zdjelu stavite ratluk, sljezove kolačiće, glazirane trešnje, krekere I u rumu namočeni ribizl.
  • 6. Koristeći špatulu prelijte to čokoladom te miješajte sve sastojke dok se ne pomiješaju.
  • 7. Stavite na obloženi lim te ugurajte u kutove kako biste dobili četvrtasti oblik.
  • 8. Pospite sjeckanim pistacijama i stavite u hladnjak da se stisne na 2-3 sata.  
  • 9. Kad se slegne, oštrim nožem narežite na komade i posipajte šećerom u prahu za posluživanje.

Povezani recepti

Vidi sve