Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 4 biserke s kožom
  • 100 g miješanih maslina, bez koštica
  • 20 češnjeva češnjaka, blanširanih
  • 2 sjeckane ljutike
  • 8 pečenih rajčica
  • 200 ml vina Rosé
  • 280 ml pilećeg temeljca
  • 1 vezica bosiljka
  • Maslinovo ulje, maslac
  • Sol, papar

Priprema

  • 1. Ispecite začinjeno meso biserki i ostavite da se ohlade.
  • 2. U istu posudu stavite malo maslaca, češnjak i ljutiku pa pecite još nekoliko minuta.
  • 3. Deglazirajte s vinom da se umak reducira za dvije trećine pa stavite rajčice, masline i temeljac.
  • 4. Neka se lagano krčka dok ne postigne pravu konzistenciju.
  • 5. Ukrasite s nasjeckanim bosiljkom i poslužite s mladim krumpirima, prema želji.

Povezani recepti

Vidi sve