Biserke s maslinama
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 4 biserke s kožom
- 100 g miješanih maslina, bez koštica
- 20 češnjeva češnjaka, blanširanih
- 2 sjeckane ljutike
- 8 pečenih rajčica
- 200 ml vina Rosé
- 280 ml pilećeg temeljca
- 1 vezica bosiljka
- Maslinovo ulje, maslac
- Sol, papar
Priprema
- 1. Ispecite začinjeno meso biserki i ostavite da se ohlade.
- 2. U istu posudu stavite malo maslaca, češnjak i ljutiku pa pecite još nekoliko minuta.
- 3. Deglazirajte s vinom da se umak reducira za dvije trećine pa stavite rajčice, masline i temeljac.
- 4. Neka se lagano krčka dok ne postigne pravu konzistenciju.
- 5. Ukrasite s nasjeckanim bosiljkom i poslužite s mladim krumpirima, prema želji.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Brzo varivo sa svinjskim kotletima
Recepti Lora i Stoyan
Brza musaka
Recepti Lora i Stoyan
Patka s mlincima
Recepti Lora i Stoyan
Mesne okruglice u umaku od rajčice
Recepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki