Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 500 g janjetine, mljevene
  • 1 žlica svježeg đumbira, oguljenog i naribanog
  • 1 veliki češanj češnjaka, nariban
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckana
  • 1 dugačka crvena čili papričica, bez sjemenki, sitno nasjeckana
  • 2 žlice sušenog kumina
  • Sol i svježe mljeveni crni papar
  • ¾ šalice majoneze
  • 1 limete, naribana korica i sok
  • 1 dugačka crvena čili papričica, sitno nasjeckana
  • 1 žličica umaka sriracha
  • Korijandar, krupno nasjeckan
  • 1 limeta, sok

Priprema

  • 1. Zarežite vrhom noža manioku po duljini pa joj podignite kožu da je možete prstima ukloniti. Obavezno operite ruke jer manioka može uzrokovati iritaciju kože.
  • 2. Stavite mljevenu janjetinu u veliku zdjelu pa dodajte đumbir, češnjak, mladi luk, crveni čili i kumin pa začinite solju i paprom. Sve promiješajte i mokrim rukama oblikujte popečke veličine oraha a zatim ih s malo vode spljoštite lopaticom u oblik popečaka. Zagrijte tavu na srednje jaku vatru i pržite popečke 1-2 minute sa svake strane dok ne poprimi zlatnu boju.
  • 3. Zagrijte gril tavu na srednje jaku vatru. Narežite manioku na kriške debljine 2 cm pa ih sa svake strane premažite uljem i začinite solju i paprom. Stavite ih da se peku 3-4 minute s obje strane dok ne nastanu zagorene crte. Provjerite da je manioka pečena do kraja jer se ne smije jesti sirova.
  • 4. U međuvremenu napravite umak s majonezom, limetom, čilijem i umakom od čilija u zdjelici i ostavite sa strane.
  • 5. Za posluživanje, stavite janjeće popečke na kriške manioke, na vrh stavite malo umaka s majonezom, istisnite svježi sok limete i ukrasite s korijandrom.

Povezani recepti

Vidi sve