Tatarski odrezak
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 600 g odrezak
- 1 mladi luk ili ljutika, sitno nasjeckani
- 2 žlice kapara
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 2 žlice nasjeckanog vlasca
- 2 žumanca
- 1 žličica tabasca
- Malo konjaka
- Sol
- 1 žlica francuskog namaza Moutard violette
- Svježi ljetni tartuf, nariban
Priprema
- 1. Narežite meso na tanke ploške pa ih poslažite jednu na drugu i onda tako nasjeckajte na kockice.
- 2. Stavite meso na led u zdjelu.
- 3. Dodajte preostale sastojke i provjerite je li dovoljno začinjeno.
- 4. Poslužite na tostiranim kriškama baguettea i naribajte malo tartufa odozgo.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère
Recepti Curtis Stone
Janjetina s koricom od bilja i pečenim Cherry rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Brzo varivo sa svinjskim kotletima