Tatarski odrezak
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 600 g odrezak
- 1 mladi luk ili ljutika, sitno nasjeckani
- 2 žlice kapara
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 2 žlice nasjeckanog vlasca
- 2 žumanca
- 1 žličica tabasca
- Malo konjaka
- Sol
- 1 žlica francuskog namaza Moutard violette
- Svježi ljetni tartuf, nariban
Priprema
- 1. Narežite meso na tanke ploške pa ih poslažite jednu na drugu i onda tako nasjeckajte na kockice.
- 2. Stavite meso na led u zdjelu.
- 3. Dodajte preostale sastojke i provjerite je li dovoljno začinjeno.
- 4. Poslužite na tostiranim kriškama baguettea i naribajte malo tartufa odozgo.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada
Recepti Nico Reynolds
Tacosi s odreskom sa žara, ljutim umakom od pečenog povrća te salsom od zapečenog kukuruza i fete