Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 1 janjeća rebrica (s 8 kostiju)
- 1 grančica ružmarina, sitno nasjeckana
- 1 grančica timijana, sitno nasjeckana
- 3 češnja češnjaka
- 80 ml rosea
- 50 ml janjećeg ili pilećeg temeljca
- Sol i papar
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1 vezica šparoga, bez vrhova, narezana na dva komada od 5 cm
- 1 mladi luk
- 100 g svježeg graška
- 6 kuhanih mladih krumpira, prepolovljenih
- 80 g boba, blanširanog
- Limunov sok i naribana korica po želji
- 2 grančice svježe metvice, sitno nasjeckane
- Malo maslinova ulja
Priprema
- 1. Zarežite masnoću oštrim nožem pa dobro utrljajte začine u meso s obje strane.
- 2. Stavite rebrica u teflonsku tavu na srednje jaku vatru kako bi se mast polako cijedila. Dodajte češnjak i pojačajte vatru pa nastavite peći dok masnoća podjednako ne posmeđi. Okrenite rebrica pa ispecite i donju stranu.
- 3. Stavite ih u pećnicu na 12 minuta da se meso ispeče do kraja.
- 4. Ulijte ulje u drugu tavu na srednje jakoj vatri, dodajte šparoge, mladi luk pa pustite da se lagano pirja oko 2-3 minute. Na kraju stavite bob, ulijte malo limunova soka, pospite naribanom koricom limuna i metvicom. Dobro začinite solju i paprom pa miješajte dok ne bude gotovo. Uklonite tavu s vatre.
- 5. Izvadite janjetinu iz pećnice i prebacite je na tavu na nekoliko minuta. Prelijte višak masnoće preko mesa pa sve vratite na srednje jaku vatru. Prelijte sve s malo vina i ostavite da polovica ispari prije dodavanja janjećeg temeljca.
- 6. Neka se krčka još 5 minuta da još tekućine ispari. Prelijte s malo maslinova ulja i dobro promiješajte da se sve prožme.
- 7. Kad se janjeća rebrica ohlade, nakon 8-10 minuta, narežite ih na komade i poslužite s povrćem. Prelijte sve s malo soka i dobar tek!
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada
Recepti Nico Reynolds
Tacosi s odreskom sa žara, ljutim umakom od pečenog povrća te salsom od zapečenog kukuruza i fete