Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 8 janjećih kotleta
  • 2 češnja češnjaka, naribanog
  • 1 žlica sušenog origana
  • 1 žličica sušene metvice
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žličice blagog senfa
  • Sok i naribana korica jednog limuna
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 16 cherry rajčica
  • 2-3 velika češnja češnjaka, tanko narezanih
  • Domaći kruh, izrezan u 12 kockica
  • 12 malih listića lovora
  • Maslinovo ulje, za premazivanje

Priprema

  • 1. U većoj zdjeli pomiješajte češnjak, origano, metvicu, maslinovo ulje, senf, limunov sok i naribanu koricu limuna. Dodajte janjeće kotlete, začinite i protresite mješavinu kako bi se dobro obložili. Prekrijte i stavite u hladnjak na barem 30 minuta da se marinada upije. Prije pečenja izvadite i ostavite da opet dosegne sobnu temperaturu.
  • 2. Nanižite na ražnjiće cherry rajčice, krišku češnjaka, kruh i lovor. Premažite maslinovim uljem i začinite solju.
  • 3. Zagrijte roštilj ili roštilj-tavu na srednje jaku vatru.
  • 4. Pecite kotlete 4-5 minuta sa svake strane dok nisu dovoljno pečeni po vašoj želji. Pored njih stavite ražnjiće zadnjih nekoliko minuta da se progriju i zažare. Uklonite kotlete s roštilja i pustite da odstoje nekoliko minuta prije posluživanja.
  • 5. Poslužite kotlete uz ražnjiće s cherry rajčicama.

Povezani recepti

Vidi sve