Pečeni zec s timijanom
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 1 cijeli zec, razrezan
- 8 manjih glavica luka ili ljutike
- 8 češnjeva češnjaka
- 2 žlice listića timijana
- Sol, papar
- 4-6 žlica maslinova ulja
Priprema
- 1. Očistite češnjak i luk.
- 2. Razrežite zeca. Noge na dva ili tri dijela, trup na tri dijela, prednji dio na dva dijela.
- 3. Meso stavite u veliki lim za pečenje. Začinite, stavite jednu žlicu timijana, prelijte uljem i stavite peći na 200 °C oko 30 minuta.
- 4. Zatim dodajte luk i češnjak, promiješajte meso i pecite sve još 20 minuta. Nakon 10 minuta promiješajte sve još jedanput.
- 5. Na kraju dodaje preostali timijan.
- Poslužite s kruhom, najbolje iz posude u kojoj se pekao
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada
Recepti Nico Reynolds
Tacosi s odreskom sa žara, ljutim umakom od pečenog povrća te salsom od zapečenog kukuruza i fete