Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 1 cijeli zec, razrezan
  • 8 manjih glavica luka ili ljutike
  • 8 češnjeva češnjaka
  • 2 žlice listića timijana
  • Sol, papar
  • 4-6 žlica maslinova ulja

Priprema

  • 1. Očistite češnjak i luk.
  • 2. Razrežite zeca. Noge na dva ili tri dijela, trup na tri dijela, prednji dio na dva dijela.
  • 3. Meso stavite u veliki lim za pečenje. Začinite, stavite jednu žlicu timijana, prelijte uljem i stavite peći na 200 °C oko 30 minuta.
  • 4. Zatim dodajte luk i češnjak, promiješajte meso i pecite sve još 20 minuta. Nakon 10 minuta promiješajte sve još jedanput.
  • 5. Na kraju dodaje preostali timijan.
  • Poslužite s kruhom, najbolje iz posude u kojoj se pekao

Povezani recepti

Vidi sve