Sažetak
U ovoj slatkoj avanturi, Nina će predstaviti raznovrsne recepte uz pomoć znanja i iskustva. Ovo putovanje kroz francuske delicije ponudit će svo znanje o desertima koje je potrebno svakom početniku.
U ovoj slatkoj avanturi, Nina će predstaviti raznovrsne recepte uz pomoć znanja i iskustva. Ovo putovanje kroz francuske delicije ponudit će svo znanje o desertima koje je potrebno svakom početniku.
U ovoj epizodi Nina otkriva suptilnosti u pripremi dva klasična francuska deserta - limunski tart i pariški flan.
U epizodi, posvećenoj doručku u Parizu, Nina pokazuje korak po korak recept za poznati francuski kruh Brioche.
Piknik u parku. Najprije će Nina Babich pripremiti Bostock Brioche, koristeći preostali brioche od prethodnog dana, a nakon toga Brioche Polonaise.
Nina odluči napraviti popularni baskijski kolač, ali s punjenjem maka. Ishod je više nego nevjerojatan. A njena varijanta torte Pavlove pripremljena je s malinama u mini verziji.
Nina Babich otkrit će tri omiljena recepta za kolačiće - klasični francuski kolačići s anisom, Rossini kolačići Meringue i kolačići od kikirikija, nadahnuti receptom Cedrica Groleta.
Ako imate više vremena, pripremite nešto luksuzno i uživajte u tome. Nina priprema raskošne profiterole s bijelom čokoladom, šlagom i kremom od jagoda.
Choux tijesto u slanoj verziji - to će Nina Babich pokazati u ovoj epizodi. Profiterole će imati hrskavu koru od parmezana i punjenje od kozjeg sira. Divna ideja za brunch.
U epizodi koja je posvećena gradu ljubavi Nina će nadoknaditi izgubljeno vrijeme i upotrijebiti ga u oba recepta. Krema od lješnjaka bit će dio veličanstvenog Pariza-Bresta, kao i hrskavih kolačića s osvježavajućim džemom od marelice.
Dan je posvećen čaju, Nina pokazuje deserte koji se mogu poslužiti uz čaj. Započinje s legendarnim malim kolačima - Madeleines, a nastavlja s tijesto od badema - Financiers.
U ovoj epizodi gledatelji emisije gledaju legendarni srpski kolač s romantičnom pričom. Zove se "Vasin kolač" i priprema se gotovo u svakom srpskom domu.
Nina Babich obožava kavu. Kad god priprema desert, zapita se bi li išao dobro uz popodnevnu kavu. Ili što ako je ona dio deserta? I tako nadahnuta kavom, Nina u ovoj epizodi priprema pjenicu od valnlije s čokoladnom alvom, hrskavim keksima i čokoladom.
Bijeg iz grada uvijek je povezan s ugodnim osjećajima, a njegov dio je i hrana. Treba je biti lako spakirati, mora davati energiju i osvježavati. Deserti u ovoj epizodi su upravo takvi.
Deserti za koje vam ne treba veliko kuharsko iskustvo, a impresivni su i izuzetno ukusni. To nam Nina predlaže za vikend u gradu. Panna cotta s hrskavim mrvicama i kremom od marakuje - jedinstveno i ukusno.
Čokolada je glavni lik ove epizode. Nina Babich pokazat će nam varijaciju legendarnog deserta, koji je uključen u jelovnik restorana s dvije Michelinove zvezdice, Le Louis XV u Monte Carlu. Drugi će desert pripremiti s karameliziranom bijelom čokoladom.
Kad god odemo na izlet, uvijek nam pri ruci treba nešto ukusno. Deserti koji mogu dobro putovati, to je tema ove epizode. Što ih čini drukčijima od odstalih deserata? Vrlo su ukusni, ali istovremeno i izdržljivi, dobro se drže na različitim temperaturama i vrstama prijevoza.
Nina Babić odlučuje napraviti desert koji izgleda kao torta i jako je dobro može zamijeniti na stolu. To je slavna pita od jabiuka Thomasa Kellera. Nakon toga ona će nam pokazati nešto zanimljivo - “San Ivanjske noći". A bit će i kave.