Način pripreme:

1. Za pripremu sirupa zagrijte vodu, šećer, bademovo brašno i ekstrakt badema. Ostavite da se ohladi.

2. Za pripremu bademove kreme u mikser stavite dvije vrste brašna, šećer u prahu, škrob od kukuruza i sol. Zatim promiješajte sa širokom lopaticom. Dodajte maslac, ekstrakt vanilije i mutite na srednjoj brzini otprilike jednu minutu. Zatim dodajte jedno jaje. Miješajte dok smjesa ne postane jednolična. Na kraju dodajte rum. Prebacite smjesu u manju posudu i stavite ju nakratko u frižider.

3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. S jedne strane premažite komade brioša s ohlađenim sirupom. Nakon toga pokrijte s debelim slojem kreme od badema, a zatim pospite s filiranim bademima. Poredajte ih na komad papira u limu za pečenje. Na kraju pospite sa šećerom u prahu. Pecite otprilike 10-12 minuta. 

Sastojci

  • Sastojci 4 debela komada brioša (starog) filirani bademi za posipanje šećer u prahu za posipanjeSirup125 g vode 125 g kristalnog šećera 13 g bademovog brašna 2 kapljice ekstrakta badema Krema od badema100 g bademovog brašna 100 g šećera u prahu 3 g kukuruznog škroba 3 g brašna 100 g mekanog maslaca 1 g soli 3 g ekstrakta vanilije 1 jaje (veliko) 20 g tamnog ruma (ili ekstrakt)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve