Brioš "Bostok"

Brioš "Bostok"
Povezane emisije:Nina Babić: Moja francuska pekarnicaUključite se: Nedjelja 18 Kolovoz u 00:00 | Nedjelja 18 Kolovoz u 11:00

Opis

Način pripreme:

1. Za pripremu sirupa zagrijte vodu, šećer, bademovo brašno i ekstrakt badema. Ostavite da se ohladi.

2. Za pripremu bademove kreme u mikser stavite dvije vrste brašna, šećer u prahu, škrob od kukuruza i sol. Zatim promiješajte sa širokom lopaticom. Dodajte maslac, ekstrakt vanilije i mutite na srednjoj brzini otprilike jednu minutu. Zatim dodajte jedno jaje. Miješajte dok smjesa ne postane jednolična. Na kraju dodajte rum. Prebacite smjesu u manju posudu i stavite ju nakratko u frižider.

3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. S jedne strane premažite komade brioša s ohlađenim sirupom. Nakon toga pokrijte s debelim slojem kreme od badema, a zatim pospite s filiranim bademima. Poredajte ih na komad papira u limu za pečenje. Na kraju pospite sa šećerom u prahu. Pecite otprilike 10-12 minuta. 

Sastojci

Sastojci

  • 4 debela komada brioša (starog)
  • filirani bademi za posipanje
  • šećer u prahu za posipanje

Sirup

  • 125 g vode
  • 125 g kristalnog šećera
  • 13 g bademovog brašna
  • 2 kapljice ekstrakta badema

Krema od badema

  • 100 g bademovog brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 g kukuruznog škroba
  • 3 g brašna
  • 100 g mekanog maslaca
  • 1 g soli
  • 3 g ekstrakta vanilije
  • 1 jaje (veliko)
  • 20 g tamnog ruma (ili ekstrakt)

Povezani recepti