Nina dolazi iz marketinške branše. 1999. otišla je u New York gdje je stekla znanje iz klasičnog oglašavanja, a zatim je prešla na nove medije, radeći za klijente poput MTV-a, VH1 i Women Management. Nakon 11. rujna, počela je raditi u neprofitnom sektoru.

Po povratku u Beograd, pridružila se tvrtki trans: east studio kao brand strateg i kreativni direktor. Radila je na globalnim strategijama i integriranim komunikacijama za klijente poput Davidoffa i Inteko nekretnina sa sjedištem u Moskvi. Tri godine je bila izvršna direktorica Belgrade Design Weeka. Radila je i na rebrandingu i rekonceptualizaciji magazina MS (Marketing Srbija), čiji je bila i glavni urednik prije nego je postala kreativni direktor prve srpske koncept trgovine, Supermarketa. Supermarket je dobio svjetsku pažnju i objavljen je u preko 90 časopisa širom svijeta. Jedna je od osnivačica Mikser festivala, jednog od vodećih događaja kreativne industrije u regiji. Sudjelovala je u časopisima i novinama poput Prestup, Genius Domus, Politika, Vino & Fino. U časopisu Elle, dvije je godine pisala kolumne Mademoiselle i Chez Nina.

Strast prema slastičarstvu konačno je nastavila 2015. godine te osnovala svoju slastičarnicu u francuskom stilu - Gdja Mirkov, koja je sada etablirana destinacija za ljubitelje slastičarstva. Njezina se filozofija temelji na poštivanju francuske tradicije, koriste se samo najbolji sastojci i stvaraju peciva s odvažnim okusima. Nina također održava male slastičarske radionice za profesionalce i ljubitelje slastičarstva, podučavajući klasične francuske tehnike slastičarstva.

Sastojci

  • Sastojci
  • 4 debela komada brioša (starog)
  • filirani bademi za posipanje
  • šećer u prahu za posipanje
  • Sirup
  • 125 g vode
  • 125 g kristalnog šećera
  • 13 g bademovog brašna
  • 2 kapljice ekstrakta badema
  • Krema od badema
  • 100 g bademovog brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 g kukuruznog škroba
  • 3 g brašna
  • 100 g mekanog maslaca
  • 1 g soli
  • 3 g ekstrakta vanilije
  • 1 jaje (veliko)
  • 20 g tamnog ruma (ili ekstrakt)

Priprema

  • 1. Za pripremu sirupa zagrijte vodu, šećer, bademovo brašno i ekstrakt badema. Ostavite da se ohladi.
  • 2. Za pripremu bademove kreme u mikser stavite dvije vrste brašna, šećer u prahu, škrob od kukuruza i sol. Zatim promiješajte sa širokom lopaticom. Dodajte maslac, ekstrakt vanilije i mutite na srednjoj brzini otprilike jednu minutu. Zatim dodajte jedno jaje. Miješajte dok smjesa ne postane jednolična. Na kraju dodajte rum. Prebacite smjesu u manju posudu i stavite ju nakratko u frižider.
  • 3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. S jedne strane premažite komade brioša s ohlađenim sirupom. Nakon toga pokrijte s debelim slojem kreme od badema, a zatim pospite s filiranim bademima. Poredajte ih na komad papira u limu za pečenje. Na kraju pospite sa šećerom u prahu. Pecite otprilike 10-12 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve