Način pripremanja:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Umutite jaja i šećer dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Dodajte brašno i nastavite mutiti dok smjesa ne postane gusta i glatka, nalik tijestu za palačinke.

2. Dodajte slatko vrhnje i mlijeko, stari anis i cimet i ostavite sa strane. 

3. Posudu promjera 25 cm dobro namažite maslacem. Isjecite kruške na šestine ili osmine, uklonite im srce i složite na dno posude.

4. Sipajte tijesto preko njih, ali tako da vrhovi komadića kruške ostanu viriti. Pecite 20 min ili dok klafuti ne porumeni na vrhu. Pospijte šećerom u prahu i poslužite.

 

*Pecite u pećnici bez konvekcije

 

Sastojci

  • Sastojci 3 jajeta 100 g šećera 47 g brašna 172 g slatkog vrhnja 172 g mlijeka prstohvat starоg zvjezdastog anisa 1/2 žličice cimeta prstohvat soli 15 g maslaca 4 zrele kruške svaka oko 180 g šećer u prahu za posipanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve