Klafuti (clafoutis) s kruškama
Recept iz: Nina Babić
Sastojci
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 47 g brašna
- 172 g slatkog vrhnja
- 172 g mlijeka
- prstohvat starоg zvjezdastog anisa
- 1/2 žličice cimeta
- prstohvat soli
- 15 g maslaca
- 4 zrele kruške svaka oko
- 180 g šećer u prahu za posipanje
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Umutite jaja i šećer dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Dodajte brašno i nastavite mutiti dok smjesa ne postane gusta i glatka, nalik tijestu za palačinke.
- 2. Dodajte slatko vrhnje i mlijeko, stari anis i cimet i ostavite sa strane.
- 3. Posudu promjera 25 cm dobro namažite maslacem. Isjecite kruške na šestine ili osmine, uklonite im srce i složite na dno posude.
- 4. Sipajte tijesto preko njih, ali tako da vrhovi komadića kruške ostanu viriti. Pecite 20 min ili dok klafuti ne porumeni na vrhu. Pospijte šećerom u prahu i poslužite.
- *Pecite u pećnici bez konvekcije
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom