Povezane emisije:Nina Babić: Moja francuska pekarnicaUključite se: Utorak 22 Listopad u 13:00 | Utorak 22 Listopad u 13:30

Opis

Način pripremanja:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Umutite jaja i šećer dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Dodajte brašno i nastavite mutiti dok smjesa ne postane gusta i glatka, nalik tijestu za palačinke.

2. Dodajte slatko vrhnje i mlijeko, stari anis i cimet i ostavite sa strane. 

3. Posudu promjera 25 cm dobro namažite maslacem. Isjecite kruške na šestine ili osmine, uklonite im srce i složite na dno posude.

4. Sipajte tijesto preko njih, ali tako da vrhovi komadića kruške ostanu viriti. Pecite 20 min ili dok klafuti ne porumeni na vrhu. Pospijte šećerom u prahu i poslužite.

 

*Pecite u pećnici bez konvekcije

 

Sastojci

Sastojci

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 47 g brašna
  • 172 g slatkog vrhnja
  • 172 g mlijeka
  • prstohvat starоg zvjezdastog anisa
  • 1/2 žličice cimeta
  • prstohvat soli
  • 15 g maslaca
  • 4 zrele kruške
  • svaka oko 180 g
  • šećer u prahu za posipanje

Povezani recepti