Način pripremanja:

1. Umutite šećer, jaja i ulje u zdjeli miksera lopatastim nastavkom i mutite sve dok tijesto ne postane svijetlo žuto. Dodajte vaniliju.

2. U drugoj zdjeli, prosijte zajedno brašno, prašak za pecivo, sol i cimet.

3. Stavite suhe sastojke u vlažne.

4. Stavite u tijesto ananas i izribanu mrkvu.

5. Uvaljajte suho grožđe u jednu žlicu brašna i dodajte u tijesto.

6. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Podmažite kalupe (za kremu) maslacem i pospijte ih brašnom.

7. Podijelite tijesto u kalupe. Pecite oko 20 minuta ili dok drveni štapić ne izađe čist. Ostavite kolač da se dobro ohladi u kalupima. 

8. Za frosting umutite krem sir, maslac i vaniliju u zdjeli miksera sa širokim nastavkom, tek toliko da se spoje.

9. Dodajte šećer i mutite dok smjesa ne postane sasvim glatka. 

10. Namažite kolače frostingom. Ukrasite sjeckanim ananasom i izmrvljenim orasima.

Savjet:

Ako se odlučite za kolač u obliku torte, koristite dva okrugla kalupa promjera 24 cm, na dnu stavite papir za pečenje, a rubove premažite maslacem i pospijte brašnom. 

Pecite 30 minuta.

Poškropite izribanu mrkvu sokom od limuna kako ne bi potamnila.

 

*Pecite u pećnici bez konvekcije.

 


Sastojci

  • Za tijesto400 g šećera 290 g ulja 3 velika jajeta 1 čajna žličica ekstrakta vanilije 300 g + 1 žlica brašna 4 g cimeta 8 g praška za pecivo 6 g krupne soli 75 g suhog grožđa 455 g mrkve 90 g ananasa isjeckanog na kockice ananas i orasi su za dekoraciju maslac I brašno za premazivanje kalupaZa frosting345 g krem sira (na sobnoj temperaturi) 227 g maslaca (na sobnoj temperaturi) 1 žličica ekstrakta vanilije 450 g šećera u prahu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve