Povezane emisije:Nina Babić: Moja francuska pekarnicaUključite se: Subota 19 Listopad u 21:00 | Subota 19 Listopad u 21:30

Opis

Način pripremanja:

1. Umutite šećer, jaja i ulje u zdjeli miksera lopatastim nastavkom i mutite sve dok tijesto ne postane svijetlo žuto. Dodajte vaniliju.

2. U drugoj zdjeli, prosijte zajedno brašno, prašak za pecivo, sol i cimet.

3. Stavite suhe sastojke u vlažne.

4. Stavite u tijesto ananas i izribanu mrkvu.

5. Uvaljajte suho grožđe u jednu žlicu brašna i dodajte u tijesto.

6. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Podmažite kalupe (za kremu) maslacem i pospijte ih brašnom.

7. Podijelite tijesto u kalupe. Pecite oko 20 minuta ili dok drveni štapić ne izađe čist. Ostavite kolač da se dobro ohladi u kalupima. 

8. Za frosting umutite krem sir, maslac i vaniliju u zdjeli miksera sa širokim nastavkom, tek toliko da se spoje.

9. Dodajte šećer i mutite dok smjesa ne postane sasvim glatka. 

10. Namažite kolače frostingom. Ukrasite sjeckanim ananasom i izmrvljenim orasima.

Savjet:

Ako se odlučite za kolač u obliku torte, koristite dva okrugla kalupa promjera 24 cm, na dnu stavite papir za pečenje, a rubove premažite maslacem i pospijte brašnom. 

Pecite 30 minuta.

Poškropite izribanu mrkvu sokom od limuna kako ne bi potamnila.

 

*Pecite u pećnici bez konvekcije.

 


Sastojci

Za tijesto

  • 400 g šećera
  • 290 g ulja
  • 3 velika jajeta
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g + 1 žlica brašna
  • 4 g cimeta
  • 8 g praška za pecivo
  • 6 g krupne soli
  • 75 g suhog grožđa
  • 455 g mrkve
  • 90 g ananasa isjeckanog na kockice
  • ananas i orasi su za dekoraciju
  • maslac I brašno za premazivanje kalupa

Za frosting

  • 345 g krem sira (na sobnoj temperaturi)
  • 227 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 450 g šećera u prahu

Povezani recepti