Strast prema slastičarstvu konačno je nastavila 2015. godine te osnovala svoju slastičarnicu u francuskom stilu - Gdja Mirkov, koja je sada etablirana destinacija za ljubitelje slastičarstva. Njezina se filozofija temelji na poštivanju francuske tradicije, koriste se samo najbolji sastojci i stvaraju peciva s odvažnim okusima. Nina također održava male slastičarske radionice za profesionalce i ljubitelje slastičarstva, podučavajući klasične francuske tehnike slastičarstva.

Sastojci

  • Za tijesto
  • 400 g šećera
  • 290 g ulja
  • 3 velika jajeta
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g + 1 žlica brašna
  • 4 g cimeta
  • 8 g praška za pecivo
  • 6 g krupne soli
  • 75 g suhog grožđa
  • 455 g mrkve
  • 90 g ananasa isjeckanog na kockice
  • ananas i orasi su za dekoraciju
  • maslac I brašno za premazivanje kalupa
  • Za frosting
  • 345 g krem sira (na sobnoj temperaturi)
  • 227 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 450 g šećera u prahu

Priprema

  • 1. Umutite šećer, jaja i ulje u zdjeli miksera lopatastim nastavkom i mutite sve dok tijesto ne postane svijetlo žuto. Dodajte vaniliju.
  • 2. U drugoj zdjeli, prosijte zajedno brašno, prašak za pecivo, sol i cimet.
  • 3. Stavite suhe sastojke u vlažne.
  • 4. Stavite u tijesto ananas i izribanu mrkvu.
  • 5. Uvaljajte suho grožđe u jednu žlicu brašna i dodajte u tijesto.
  • 6. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Podmažite kalupe (za kremu) maslacem i pospijte ih brašnom.
  • 7. Podijelite tijesto u kalupe. Pecite oko 20 minuta ili dok drveni štapić ne izađe čist. Ostavite kolač da se dobro ohladi u kalupima. 
  • 8. Za frosting umutite krem sir, maslac i vaniliju u zdjeli miksera sa širokim nastavkom, tek toliko da se spoje.
  • 9. Dodajte šećer i mutite dok smjesa ne postane sasvim glatka. 
  • 10. Namažite kolače frostingom. Ukrasite sjeckanim ananasom i izmrvljenim orasima.
  • Savjet:
  • 1. Ako se odlučite za kolač u obliku torte, koristite dva okrugla kalupa promjera 24 cm, na dnu stavite papir za pečenje, a rubove premažite maslacem i pospijte brašnom. 
  • 2. Pecite 30 minuta.
  • 3. Poškropite izribanu mrkvu sokom od limuna kako ne bi potamnila.
  • *Pecite u pećnici bez konvekcije.

Povezani recepti

Vidi sve