Strast prema slastičarstvu se vidjela 2015. godine te osnovala svoju slastičarnicu u francuskom stilu - Gdja Mirkov, koja je sada etablirana destinacija za ljubitelje slastičarstva. Njezina se filozofija temelji na poštivanju francuske tradicije, koriste se samo najbolji sastojci i stvaraju peciva s odvažnim okusima. Nina također održava male slastičarske radionice za profesionalce i ljubitelje slastičarstva, podučavajući klasične francuske tehnike slastičarstva.

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 5.3 g praška za pecivo
  • 2 g sode bikarbone
  • 4 g soli
  • 1.1 g muskatnog oraščića (1 žličica)
  • 1.8 g cimeta (1 žličica)
  • 1.5 g mljevenih klinčića (1 žličica)
  • 1.5 g suhog đumbira (1/2 žličice)
  • 60 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 260 g pirea od bundeve
  • 40 g vode
  • 60 g maslinovog ulja
  • 2 velika jajeta (na sobnoj temperaturi)
  • Maslac i brašno za podmazivanje kalupa
  • Za posipanje sirove sjemenke bundeve i smeđi šećer (prije pečenja)
  • Malo krupne morske soli za posipanje (prije pečenja)

Priprema

  • 1. U loncu rastopite maslac.
  • 2. Dobro pomiješajte brašno, đumbir, klinčić, muskatni oraščić, cimet, sol, sodu i prašak za pecivo. Stavite sa strane. 
  • 3. U zdjelu miksera dodajte vodu, maslinovo ulje, pire od bundeve, šećer i istopljeni maslac. 
  • 4. Uključiti mikser na srednje nisku brzinu, dodajte istopljeni maslac, a onda jedno po jedno jaje i miješajte dok se sve lijepo spoji. 
  • 5. Dodajte brašno u tri navrata: zaustavite mikser, dodajte brašno, miješajte na niskoj brzini, tek toliko da se smjesa spoji. Nikako ne smijete mutiti predugo da se tijesto ne premuti jer kolač neće narasti.
  • 6. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sipajte tijesto u podmazani maslacem i posut brašnom pravokutni kalup. Pospijte sjemenkama bundeve, smeđim šećerom i sasvim malo krupne soli.
  • 7. Pecite 30 minuta ili dok drveni štapić ne izađe čist kada ga se zabode u kolač.
  • *Pecite u pećnici bez konvekcije.

Povezani recepti

Vidi sve