Povezane emisije:Nina Babić: Moja francuska pekarnicaUključite se: Utorak 12 Studeni u 21:00 | Utorak 12 Studeni u 21:30

Opis

Način pripremanja: 

1. U loncu rastopite maslac.

2. Dobro pomiješajte brašno, đumbir, klinčić, muskatni oraščić, cimet, sol, sodu i prašak za pecivo. Stavite sa strane. 

3. U zdjelu miksera dodajte vodu, maslinovo ulje, pire od bundeve, šećer i istopljeni maslac. 

4. Uključiti mikser na srednje nisku brzinu, dodajte istopljeni maslac, a onda jedno po jedno jaje i miješajte dok se sve lijepo spoji. 

5. Dodajte brašno u tri navrata: zaustavite mikser, dodajte brašno, miješajte na niskoj brzini, tek toliko da se smjesa spoji. Nikako ne smijete mutiti predugo da se tijesto ne premuti jer kolač neće narasti.

6. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sipajte tijesto u podmazani maslacem i posut brašnom pravokutni kalup. Pospijte sjemenkama bundeve, smeđim šećerom i sasvim malo krupne soli.

7. Pecite 30 minuta ili dok drveni štapić ne izađe čist kada ga se zabode u kolač.

 

*Pecite u pećnici bez konvekcije.

 

Sastojci

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 5.3 g praška za pecivo
  • 2 g sode bikarbone
  • 4 g soli
  • 1.1 g muskatnog oraščića (1 žličica)
  • 1.8 g cimeta (1 žličica)
  • 1.5 g mljevenih klinčića (1 žličica)
  • 1.5 g suhog đumbira (1/2 žličice)
  • 60 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 260 g pirea od bundeve
  • 40 g vode
  • 60 g maslinovog ulja
  • 2 velika jajeta (na sobnoj temperaturi)
  • Maslac i brašno za podmazivanje kalupa

Za posipanje

  • sirove sjemenke bundeve i smeđi šećer (prije pečenja)
  • Malo krupne morske soli za posipanje (prije pečenja)

Povezani recepti