Način pripreme:

1. Šećerni sirup pripremite od vode, šećera i likera od višanja. Ostavite da se ohladi.

2. Kako biste pripremili kremu u dubokomloncu, zagrijte mlijeko sa polovicom šećera. Razdvojite bjelanjak od žumanjka. U zdjelicu sa žumanjcima dodajte preostali dio šećera i miješajte sa žičanom mutilicom. Poslije ubacite brašno i miješajte dok smjesa ne postane jednolična. Dodajte škrob od kukuruza i opet promiješajte. Dobit ćete jako gustu smjesu.

3. Pažljivo pomiješajte polovicu mlijeka sa smjesom od jaja, a zatim vratite istu u lonac s mlijekom i opet ju kuhajte na umjerenoj vatri. Potrebno je miješati brzo, a poslije povećate temperaturu. Krema će početi ključati, ali ne prekidajte s miješanjem. Krema je gotova kada se zgusne i izgleda valovito. Na kraju dodajte vaniliju.

4. Prebacite kremu u lim za pečenje kako bi se ohladilo. Razvucite ju u tanki sloj, stavite preko nje foliju i ubacite ju u frižider da se ohladi.

 

5. Kada se krema ohladi, ne smije biti skroz hladna, prebacite ju u zdjelu, dodajte maslac i mutitemikserom. Miješajte dok se maslac skroz ne razbije.

6. Za pripremu meringe u zdjelicu miksera stavite bjelanjak sa šećerom i miješajte dok ne dobijete pjenu.

7. U međuvremenu pripremite sirup od šećera i vode, Zagrijavajte do 116°.  

8. Smanjite brzinu miksera na najnižu i dodajte vrući sirup. Kada dodate sav sirup, uključite na maksimalnu brzinu i miješajte 10-15 minuta dok se ne ohladi.

9. Prerežite svaki brioš na tri kriške. Premažite ih sa šećernim sirupom. Na donju krišku stavite kremu, a gore ušećerene koricenaranče. Uzmite drugu krišku, premažite ju kremom, pospijte s koricama i poklopite sa trećom kriškom. Na isti način pripremite i ostale. Stavite ih u lim za pečenje pokriven papirom za pečenje i ubacite u zamrzivačna jedan sat. Izvadite ih i pokrijte s meringom, pospijte s filiranim bademima. Pecite otprilike 15 minuta na 160°. Ostavite ih da se dobro ohlade.

Sastojci

  • Sastojci 6 malih kuglica brioša 100 g ušećerene narančine korice 100 g filiranih bademaSirup100 g vode 100 g šećera 1 čajna žličica likera od višanjaKrema 4 žumanjka 120 g šećera 30 g brašna 30 g kukuruznog škroba 500 ml mlijeka 60 g kravljeg maslaca 3 g ekstrakta vanilijeTalijanski mering200 g šećera 170 g bjelanjka 60 g šećera 60 g vode

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve