Kolač "Pavlova" s malinama
Recept iz: Nina Babić
Strast prema slastičarstvu konačno je nastavila 2015. godine te osnovala svoju slastičarnicu u francuskom stilu - Gdja Mirkov, koja je sada etablirana destinacija za ljubitelje slastičarstva. Njezina se filozofija temelji na poštivanju francuske tradicije, koriste se samo najbolji sastojci i stvaraju peciva s odvažnim okusima. Nina također održava male slastičarske radionice za profesionalce i ljubitelje slastičarstva, podučavajući klasične francuske tehnike slastičarstva.
Sastojci
- 200 g bjelanjaka
- 400 g šećera
- 5 g vinskog octa
- 10 g kukuruznog škroba
- 700 g slatkog vrhnja
- 35% masti
- 300 g malina (kupina)
Priprema
- 1. Stavite bjelanjak u zdjelicu miksera. Započnitemutiti na srednjoj brzini dok smjesa ne bude bijela i pjenasta.
- 2. Dodajte šećer žličicu po žličicu. Kada je sav šećer dodan, počnite miješati na visokoj brzini.
- 3. Kada se smjesazgusne, smanjite brzinu i dodajte ocat i kukuruzni škrob. Oni će učiniti unutrašnjost “Pavlove” kremastom i elastičnom/mekanom.
- 4. Opet povećajte brzinu i miješajte dok smjesa ne postane čvrsta i sjajna.
- 5. Napunite slastičarsku vrećicu smjesom i stavite 1A nastavak. Ubacite papir za pečenje na lim za pečenje. Napravite 12 diskova i 12 “poklopaca”. Pecite na 100 stupnjeva otprilike 90 minuta. Ostavite ih u pećnici kako bi se dobro ohladili. Ne otvarajte vrata prvih 15 minuta.
- 6. Kada se puslice dobro osuše, umutite vrhnje dok ne dobijete čvrstu pjenu.
- 7. Na osnovu koju ste napravili stavite sa žlicom šlag, zatim gore naslažite maline, a onda pokrijte poklopcem.
- *Pecite u pećnici bez konvekcije. Dužina trajanja pečenja ovisi o pećnici.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tart od marakuje
Recepti Mary Berry
Čokoladne profiterole
Recepti Justine Schofield
Onde-onde
Recepti Nadiya Hussain
Izljevak s maslacem od kikirikija i džemom
Recepti Nadiya Hussain
Mousse od čokolade i lješnjaka
Recepti Nadiya Hussain
Trifle od chije, jogurta i granole
Recepti Nadiya Hussain
Baklava od cvijeta naranče
Recepti Ainsley Harriott
Cannoli sa svježim jagodama, bijelom čokoladom i pistacijama
Recepti Ainsley Harriott
Zeppole s kremom od ricotte i cvijeta naranče, ušećerenim narančama i bademima
Recepti Kirsten Tibballs
Sendvič od sladoleda s karamelom