Strast prema slastičarstvu konačno je nastavila 2015. godine te osnovala svoju slastičarnicu u francuskom stilu - Gdja Mirkov, koja je sada etablirana destinacija za ljubitelje slastičarstva. Njezina se filozofija temelji na poštivanju francuske tradicije, koriste se samo najbolji sastojci i stvaraju peciva s odvažnim okusima. Nina također održava male slastičarske radionice za profesionalce i ljubitelje slastičarstva, podučavajući klasične francuske tehnike slastičarstva.

Sastojci

  • 200 g bjelanjaka
  • 400 g šećera
  • 5 g vinskog octa
  • 10 g kukuruznog škroba
  • 700 g slatkog vrhnja
  • 35% masti
  • 300 g malina (kupina)

Priprema

  • 1. Stavite bjelanjak u zdjelicu miksera. Započnitemutiti na srednjoj brzini dok smjesa ne bude bijela i pjenasta.
  • 2. Dodajte šećer žličicu po žličicu. Kada je sav šećer dodan, počnite miješati na visokoj brzini.
  • 3. Kada se smjesazgusne, smanjite brzinu i dodajte ocat i kukuruzni škrob. Oni će učiniti unutrašnjost “Pavlove” kremastom i elastičnom/mekanom.
  • 4. Opet povećajte brzinu i miješajte dok smjesa ne postane čvrsta i sjajna.
  • 5. Napunite slastičarsku vrećicu smjesom i stavite 1A nastavak. Ubacite papir za pečenje na lim za pečenje. Napravite 12 diskova i 12 “poklopaca”. Pecite na 100 stupnjeva otprilike 90 minuta. Ostavite ih u pećnici kako bi se dobro ohladili. Ne otvarajte vrata prvih 15 minuta.
  • 6. Kada se puslice dobro osuše, umutite vrhnje dok ne dobijete čvrstu pjenu.
  • 7. Na osnovu koju ste napravili stavite sa žlicom šlag, zatim gore naslažite maline, a onda pokrijte poklopcem.
  • *Pecite u pećnici bez konvekcije. Dužina trajanja pečenja ovisi o pećnici.

Povezani recepti

Vidi sve