Povezane emisije:Nina Babić: Moja francuska pekarnicaUključite se: Subota 16 Studeni u 21:00 | Subota 16 Studeni u 21:30

Opis

Način pripremanja:

1. Stavite želatin u zdjelicu i dodajte 3 žlice hladne vode da odstoji bar 10 min.

2. Zagrijte vrhnje i šećer u lončiću, miješajući povremeno da ne zagori. Dovedite do ključanja i čim proključa, maknite s vatre. Dodajte ekstrakt vanilije i procvjetali želatin u vrhnje i miješajte dok se sasvim ne rastvori.

3. Podijelite smjesu u čaše, oko 125 g u svaku. Stavite ih na pladanj i premjestite u frižider kako bi se dobro ohladile.

4. Za crumble zagrijte pećnicu na 160°C. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Isjecite maslac na kockice. Stavite u zdjelu miksera maslac, šećer, brašno, bademovo brašno, kokos i cimet. Miješajte na srednjoj brzini dok smjesa ne postane grudasta (4-5 mm), otprilike 2 min.

5. Razvucite po pripremljenom limu i pecite oko 20-25 min, povremeno miješajući lopaticom sve dok ne postane hrskavo i zlatne boje. Ostavite da se potpuno ohladi.

6. Za kremu od marakuje stavite želatin u 3 žlice vode i ostavite da procvjeta. Stavite šećer i mekani maslac u zdjelu miksera. Mutite dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte jaja, jedno po jedno i mutite dok smjesa ne postane svjetlija. Onda dodajte pire marakuje i mutite dok se ne spoje.

7. Prenesite u manji lonac i kuhajte na niskoj vatri dok se maslac ne rastopi, a zatim pojačajte vatru i zagrijavajte, miješajući svo vrijeme. Kuhajte par minuta, sve dok se krema ne zgusne.Maknite s vatre i dodajte procvjetali želatin.

8. Namrvite crumble u čašu u kojoj se nalazi panakota. Kremu od marakuje stavite u slastičarsku vrećicu i ukrasite. 

*Pecite u pećnici bez konvekcije. 

Sastojci

Sastojci

  • 1 l slatkog vrhnja (35% masti)
  • 28 g šećera
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 8 g želatina (1 vrećica)

Za crumble od badema i kokosa

  • 60 g maslaca
  • 88 g demerara šećera
  • 70 g brašna
  • 20 g bademovog brašna
  • 50 g kokosovog brašna
  • ½ žličice mljevenog cimeta

Za kremu od marakuje

  • 220 g šećera
  • 110 g maslaca
  • na sobnoj temperaturi
  • 4 velika jajeta
  • 125 g pirea od marakuje
  • 4 g želatina

Povezani recepti