Velika salata Cezar

Velika salata Cezar

Opis

1.                Narežite kruh na kockice debljine 2 cm. Lagano ih poprskajte maslinovim uljem i začinite s malo soli i papra pa promiješajte kako biste povezali sastojke.

2.                Stavite veliku tavu za prženje na srednje jaku vatru, dodajte malo ulja i pržite kruh dok ne postane hrskav i dok ne poprimi zlatnu boju. Naribajte tri četvrtine parmezana na krutone, promiješajte na vatri, a zatim prebacite na tanjur.

3.                Za dresing, u zdjeli umutite žumanjke, senf i ocat. Polako dolijevajte maslinovo ulje uz neprestano miješanje dok se smjesa ne pretvori u emulziju. Sitno nasjeckajte inćune i pomiješajte s češnjakom kako biste dobili grubu pastu. Dodajte je dresingu i dobro promiješajte. Umiješajte parmezan, limunov sok po želji i malo vode.

4.                Stavite salatu u zdjelu za posluživanje, dodajte malo limunova soka i polovicu dresinga. Posipajte polovicom krutona i promiješajte. Na vrh stavite ostatak krutona te posipajte ostatkom parmezana.

5.                Stavite gril-tavu na srednju jaku vatru. Začinite pileća prsa s obje strane, poprskajte ih s malo ulja i pecite na vrućoj tavi 3-4 minute sa svake strane dok se piletina ne ispeče do kraja i ne poprimi prugice od gril-tave. Prebacite je na tanjur, posipajte ostatkom dresinga i ostavite da odstoji 5 minuta.

6.                Narežite piletinu na dijagonalne trakice i poslužite toplu. Možete je pomiješati sa salatom ili poslužiti uz salatu sa žlicom preostalog dresinga.

Sastojci

Sastojci

  • 150 g bijelog rustikalnog kruha starog jedan dan ili kruha od kiselog tijesta
  • maslinovo ulje
  • 50 g parmezana
  • 2 glavice dugolisne salate ili 4 glavice salate baby gem (oprati
  • osušiti
  • prepoloviti i narezati)
  • 2 komada razrezanih otkoštenih pilećih prsa bez kože
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar

Dressing

  • 2 žumanjka iz slobodnog uzgoja
  • 1 žličica senfa dijon
  • 1 žličica octa od crnog vina ili sherryja
  • maslinovo ulje
  • 50 g konzerviranih inćuna vrhunske kvalitete u maslinovu ulju
  • 2 oguljena i sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 75 g naribanog parmezana
  • sok od 1 limuna ili po želji