Velika salata Cezar

Sastojci
- 150 g bijelog rustikalnog kruha starog jedan dan ili kruha od kiselog tijesta
- maslinovo ulje
- 50 g parmezana
- 2 glavice dugolisne salate ili 4 glavice salate baby gem (oprati osušiti prepoloviti i narezati)
- 2 komada razrezanih otkoštenih pilećih prsa bez kože
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
- 2 žumanjka iz slobodnog uzgoja
- 1 žličica senfa dijon
- 1 žličica octa od crnog vina ili sherryja
- 50 g konzerviranih inćuna vrhunske kvalitete u maslinovu ulju
- 2 oguljena i sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 75 g naribanog parmezana
- sok od 1 limuna ili po želji
Priprema
- 1. Narežite kruh na kockice debljine 2 cm. Lagano ih poprskajte maslinovim uljem i začinite s malo soli i papra pa promiješajte kako biste povezali sastojke.
- 2. Stavite veliku tavu za prženje na srednje jaku vatru, dodajte malo ulja i pržite kruh dok ne postane hrskav i dok ne poprimi zlatnu boju. Naribajte tri četvrtine parmezana na krutone, promiješajte na vatri, a zatim prebacite na tanjur.
- 3. Za dresing, u zdjeli umutite žumanjke, senf i ocat. Polako dolijevajte maslinovo ulje uz neprestano miješanje dok se smjesa ne pretvori u emulziju. Sitno nasjeckajte inćune i pomiješajte s češnjakom kako biste dobili grubu pastu. Dodajte je dresingu i dobro promiješajte. Umiješajte parmezan, limunov sok po želji i malo vode.
- 4. Stavite salatu u zdjelu za posluživanje, dodajte malo limunova soka i polovicu dresinga. Posipajte polovicom krutona i promiješajte. Na vrh stavite ostatak krutona te posipajte ostatkom parmezana.
- 5. Stavite gril-tavu na srednju jaku vatru. Začinite pileća prsa s obje strane, poprskajte ih s malo ulja i pecite na vrućoj tavi 3-4 minute sa svake strane dok se piletina ne ispeče do kraja i ne poprimi prugice od gril-tave. Prebacite je na tanjur, posipajte ostatkom dresinga i ostavite da odstoji 5 minuta.
- 6. Narežite piletinu na dijagonalne trakice i poslužite toplu. Možete je pomiješati sa salatom ili poslužiti uz salatu sa žlicom preostalog dresinga.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Salata od svježe ribe – hinava
Recepti Justine Schofield
Salata rojak
Recepti Donal Skehan
Salata od slanutka s ljubičastim lukom, peršinom i tostiranim kuminom
Recepti Michela Tuscan
Salata od limuna, slanutka, rajčice i kozjeg sira
Recepti Michela Tuscan
Salata panzanella
Recepti Luke Nguyen
Salata od mlade nangke s tofuom
Recepti Luke Nguyen
Salata od kozletine kuhane limunskom kiselinom (tai de)
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dah hu)
Recepti Luke Nguyen
Salata od korabice i bivola (trau xao xu hao)
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dau hu)