Salata od tikvica na roštilju

Thomas Kerridge je engleski Michelin kuhar koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji je po osnivanju gastro-paba pod nazivom The Hand & Flowers koji je nagrađen Michelinovom zvijezdom. Kerridge je također poznat po svojim pojavljivanjima u kulinarskim emisijama poput MasterChefa, Saturday Kitchena i Great British Menu-a.

Sastojci

  • 100 g feta sira, izmrvljenog
  • 2 baby gem zelene salate, listovi odvojeni od jezgre
  • 1 zelena paprika, očišćena od jezgre i narezana na kockice
  • ½ vezice mente kojoj su stabljike uklonjene
  • ½ vezice korijandera, očišćenim listovima i nasjeckanim peteljkama
  • ½ zelenog čilija, sitno narezanog (ili 1 cijeli)
  • ½ crvenog čilija, sitno narezanog (ili 1 cijeli)
  • Hladno prešano ulje uljane repice
  • 3 tikvice srednje veličine, dijagonalno narezane na ploške debljine 4-5 mm
  • 100 g crnih maslina bez koštica, grubo nasjeckanih
  • 100 g hladno prešanog ulja od uljane repice ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 25 ml octa od trešnje
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema

  • Stavite fetu, zelenu salatu, zelenu papriku, listove metvice, listove i stabljike korijandera te čili u veliku zdjelu za miješanje.
  • Dodajte tikvice u zdjelu i prelijte s malo hladno prešanog ulja repice.
  • Pazite da tikvice položite izravno na rešetku roštilja i zapečete s obje strane kako biste na kraju dobili onaj reš okus. Kad su gotovi, stavite ih u zdjelu sa salatom. Dodajte crne masline i promiješajte.
  • Salatu i umak prelijte octom od trešnje i hladno prešanim repičinim uljem.
  • Stavite žlicom u zdjelice za posluživanje kao glavnu salatu ili kao ukusan prilog.

Povezani recepti

Vidi sve