Salata od tikvica na roštilju
Recept iz: Tom Kerridge

Thomas Kerridge je engleski Michelin kuhar koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji je po osnivanju gastro-paba pod nazivom The Hand & Flowers koji je nagrađen Michelinovom zvijezdom. Kerridge je također poznat po svojim pojavljivanjima u kulinarskim emisijama poput MasterChefa, Saturday Kitchena i Great British Menu-a.
Sastojci
- 100 g feta sira, izmrvljenog
- 2 baby gem zelene salate, listovi odvojeni od jezgre
- 1 zelena paprika, očišćena od jezgre i narezana na kockice
- ½ vezice mente kojoj su stabljike uklonjene
- ½ vezice korijandera, očišćenim listovima i nasjeckanim peteljkama
- ½ zelenog čilija, sitno narezanog (ili 1 cijeli)
- ½ crvenog čilija, sitno narezanog (ili 1 cijeli)
- Hladno prešano ulje uljane repice
- 3 tikvice srednje veličine, dijagonalno narezane na ploške debljine 4-5 mm
- 100 g crnih maslina bez koštica, grubo nasjeckanih
- 100 g hladno prešanog ulja od uljane repice ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 25 ml octa od trešnje
- sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
- Stavite fetu, zelenu salatu, zelenu papriku, listove metvice, listove i stabljike korijandera te čili u veliku zdjelu za miješanje.
- Dodajte tikvice u zdjelu i prelijte s malo hladno prešanog ulja repice.
- Pazite da tikvice položite izravno na rešetku roštilja i zapečete s obje strane kako biste na kraju dobili onaj reš okus. Kad su gotovi, stavite ih u zdjelu sa salatom. Dodajte crne masline i promiješajte.
- Salatu i umak prelijte octom od trešnje i hladno prešanim repičinim uljem.
- Stavite žlicom u zdjelice za posluživanje kao glavnu salatu ili kao ukusan prilog.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Mini dauphinoise krumpiri
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir