Opis
Zagrijte malo ulja u velikoj, plitkoj tavi. Istrljajte svaki komad piletine solju i paprom i dobro prepržite na jakoj vatri do zlatne boje; potrajat će neke 2–3 minute. Izvadite iz tave i odložite.
Dodajte u tavu ostatak ulja, smanjite vatru na srednju jačinu i polako pržite luk, češnjak, majčinu dušicu i tikvice 8 minuta dok luk taman ne omekša, a tikvice počnu smeđiti.
Dodajte krumpir, rajčicu i temeljac, pa vratite piletinu u tavu i lagano kuhajte 10 minuta, djelomično pokriveno, dok krumpir ne bude mekan, a piletina potpuno skuhana.
Dodajte mahune i koricu limuna i pirjajte još 2 minute dok mahune malo ne omekšaju.
Umiješajte malo limunova soka i poslužite.
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 komada pilećih prsa, djelomično razrezana i rastvorena kao krila leptira
- 1 crveni luk, narezan na tanke kriške
- 2 češnja češnjaka, smrvljenog
- 4–5 izdanaka majčine dušice
- 3 male tikvice, izrezane na štapiće
- 200 g mladog krumpira, tanko narezanog
- 400 g nasjeckanih rajčica
- 250 ml svježeg pilećeg temeljca
- 320 g mahuna
- fino naribane korice od limuna i malo soka