Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 komada pilećih prsa, djelomično razrezana i rastvorena kao krila leptira
  • 1 crveni luk, narezan na tanke kriške
  • 2 češnja češnjaka, smrvljenog
  • 4–5 izdanaka majčine dušice
  • 3 male tikvice, izrezane na štapiće
  • 200 g mladog krumpira, tanko narezanog
  • 400 g nasjeckanih rajčica
  • 250 ml svježeg pilećeg temeljca
  • 320 g mahuna
  • fino naribane korice od limuna i malo soka

Priprema

  • 1. Zagrijte malo ulja u velikoj, plitkoj tavi. Istrljajte svaki komad piletine solju i paprom i dobro prepržite na jakoj vatri do zlatne boje; potrajat će neke 2–3 minute. Izvadite iz tave i odložite.
  • 2. Dodajte u tavu ostatak ulja, smanjite vatru na srednju jačinu i polako pržite luk, češnjak, majčinu dušicu i tikvice 8 minuta dok luk taman ne omekša, a tikvice počnu smeđiti.
  • 3. Dodajte krumpir, rajčicu i temeljac, pa vratite piletinu u tavu i lagano kuhajte 10 minuta, djelomično pokriveno, dok krumpir ne bude mekan, a piletina potpuno skuhana.
  • 4. Dodajte mahune i koricu limuna i pirjajte još 2 minute dok mahune malo ne omekšaju.
  • 5. Umiješajte malo limunova soka i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve