Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 1 veliki krastavac, oguljen
  • ¼ šalice šećera
  • ¼ šalice bijelog vinskog octa
  • 2 prstohvata soli
  • 1 grančica svježeg kopra, nasjeckana
  • ¼ šalice maslinova ulja
  • 2-3 češnja češnjaka, oguljena, narezana
  • 2 srednjih crvenih čili papričica, sa sjemenkama, narezanih ukoso
  • ½ vezice mladog luka, narezanog ukoso, plus još za ukrašavanje
  • 12 kamenica
  • 1 šalica brašna
  • 2 jaja
  • ½ šalice mlijeka
  • 1 šalica panko krušnih mrvica
  • Biljno ulje, za prženje u tavi
  • 1 limeta, razrezana na kriške

Priprema

  • 1. Uklonite sjemenke iz krastavca pa ga narežite na tanke trake.
  • 2. U zdjeli pomiješajte šećer i bijeli vinski ocat s malo soli. Stavite trakice krastavca i svježi kopar pa ostavite po strani.
  • 3. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri pa češnjak, mladi luk i čili i pržite dok ne poprimi zlatnu boju. Sve izvadite na papirnati ubrus da se ocijedi pa začinite prstohvatom soli.
  • 4. U jednu zdjelu sipajte brašno, u drugu umućeno jaje s mlijekom a u treću panko krušne mrvice.
  • 5. Uvaljajte svaku kamenicu u brašno, jaja i mrvice tako da budu obložene sa svih strana.
  • 6. Zagrijte biljno ulje u dubokoj tavi na 180 °C pa pržite kamenice nekoliko minuta dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite ih da se ocijede na papirnatom ubrusu.
  • 7. Stavite pržene kamenice na komadiće krastavca i po tome sipajte hrskavi čili, češnjak i luk. Poslužite s kriškama svježe limete i krupno narezanim mladim lukom.

Povezani recepti

Vidi sve