Dagnje na provansalski
Recept iz: Michel Albert Roux
Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga!
Sastojci
- 2 kg dagnji
- 500 g rajčica bez kožice i sjemenki
- 2 prepržene i oguljene crvene paprike
- 1 nasjeckani crveni čili
- 80 g kobasice saucisson sec
- 250 ml suhog bijelog vina
- 3 češnja češnjaka, zdrobljena i nasjeckana
- 2 nasjeckane ljutike
- Maslinovo ulje
- Peršin
Priprema
- 1. U veliku tavu stavite pržiti ljutiku, čili, kobasicu i češnjak. Dodajte dagnje i vino, poklopite i kuhajte pet minuta dok se dagnje ne otvore.
- 2. Ocijedite ih i vratite tekućinu natrag u tavu da se u njoj lagano krčkaju rajčice, paprike i začini dok tekućina ne ispari.
- 3. Izvadite dagnje ali ostavite nekoliko u školjkama za ukras.
- 4. Lagano ih zagrijte u umaku i poslužite s nasjeckanim peršinom
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Maryne špagete s dagnjama
Recepti Ainsley Harriott
Pikantne pržene kamenice s kiselim krastavcem s otoka Bruny
Recepti Luca Ciano
Špageti s vongolama i butargom
Recepti Adam Liaw
Kraljevski rak s crvenim maslacem i usoljenim žumanjcima
Recepti Tom Kerridge
Thermidor jastoga na roštilju
Recepti Donal Skehan
Kinsale rolada od jastoga
Recepti Adam Liaw
Smeđi rak u pivu s majonezom od smeđeg maslaca
Recepti Rachel Allen
Španjolske školjke
Recepti Mary Berry
Špageti s vongolama
Recepti Rick Stein
Gusta juha od školjaka u zdjelicama od kiselog tijesta