Michel Albert Roux, poznatiji kao Michel Roux Jr. je englesko-francuski kuhar te vlasnik restorana Le Gavroche u Londonu. Kuhar je s dvije Michelinove zvjezdice, a s nama dijeli ukusne francuske regionalne recepte koji će oduševiti svakoga! 

Sastojci

  • 2 kg dagnji
  • 500 g rajčica bez kožice i sjemenki
  • 2 prepržene i oguljene crvene paprike
  • 1 nasjeckani crveni čili
  • 80 g kobasice saucisson sec
  • 250 ml suhog bijelog vina
  • 3 češnja češnjaka, zdrobljena i nasjeckana
  • 2 nasjeckane ljutike
  • Maslinovo ulje
  • Peršin

Priprema

  • 1. U veliku tavu stavite pržiti ljutiku, čili, kobasicu i češnjak. Dodajte dagnje i vino, poklopite i kuhajte pet minuta dok se dagnje ne otvore.
  • 2. Ocijedite ih i vratite tekućinu natrag u tavu da se u njoj lagano krčkaju rajčice, paprike i začini dok tekućina ne ispari.
  • 3. Izvadite dagnje ali ostavite nekoliko u školjkama za ukras.
  • 4. Lagano ih zagrijte u umaku i poslužite s nasjeckanim peršinom

Povezani recepti

Vidi sve