Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 1 kg živih crnih dagnji, očišćenih
  • 2 inćuna, sitno nasjeckanih
  • 10 crnih maslina, bez koštica
  • 250 g cherry rajčica
  • 1 mala vezica bosiljka
  • 320 g špageta
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanih
  • ⅓ šalice nasjeckanog peršina
  • Sol i svježe mljeveni crni papar, po želji
  • Naribani sir pecorino, po želji, za posluživanje

Priprema

  • 1. Zagrijte 2 žlice maslinova ulja u dubokoj tavi na jakoj vatri. U vruće ulje stavite dagnje, poklopite i uz protresanje tave pržite ih 2-3 minute ili dok se ne otvore. Maknite ih s vatre i istresite u sito iznad zdjele. Kada se dovoljno ohlade da ih možete primiti, izvadite unutrašnjost iz većine dagnji. Ostavite tekućinu u kojoj su se kuhale i preostale dagnje sa školjkama.
  • 2. Vratite tavu na srednje jaku vatru. Ulijte preostalo ulje i inćune pa miješajte 1-2 minute ili dok se inćuni ne “rastope”. Dodajte masline, cherry rajčice i malo grančica bosiljka s listićima. Pržite još 5-6 minuta ili dok rajčice malo ne omekšaju i svi okusi se upiju.
  • 3. U međuvremenu skuhajte tjesteninu u posudi posoljene vode dok ne bude kuhana al dente. Procijedite je i vratite u posudu. Mješavinu rajčica, dagnji, češnjaka i peršina umiješajte u tjesteninu pa ulijte dovoljno tekućine u kojoj su se kuhale dagnje kako bi umak poprimio okus dagnji. Stavite i dagnje sa svojim školjkama pa uklonite grančice bosiljka koje su dale svoju aromu i natrgajte puno listića svježeg bosiljka. Začinite prema ukusu, uzimajući u obzir da bi tekućina od dagnji mogla biti dosta slana. Poslužite s pecorinom, po želji.

Povezani recepti

Vidi sve