Opis

  1. Kako biste napravili salsa umak, u zdjeli pomiješajte narezane rajčice, češnjak, kapare, peršin i sok limuna. Začinite sa soli i paprom, te prelijte maslinovim uljem.
  2. Plantane ogulite i narežite na komade debljine 2,5 cm. U dubokom loncu zagrijte ulje na 170C i pržite plantane dok ne poprime zlatnu boju. Izvadite iz ulja i ocijedite višak na kuhinjskom ručniku.
  3. Spljoštite plantane do debljine od pola centimetra, koristeći ravnu stranu lopatice. Ponovo ih prepržite dok ne poprime zlatnu boju s obje strane.
  4. Izvadite ih iz ulja i ocijedite. Začinite sa soli i paprom, te odmah poslužite sa salsa umakom.

Sastojci

  • 2 zelene plantana banane
  • Biljno ulje za prženje
  • Sol i papar

Salsa umak

  • 2-3 zrele rajčice, očišćene od sjemenki i narezane na kockice
  • Manja šaka peršina, grubo narezanog
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 2 žlice kapara, sitno nasjeckanih
  • Sok pola limuna
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol i svježe mljeveni crni papar

Povezani recepti