Buhtle sa šećerom (sugar buns)

Buhtle sa šećerom (sugar buns)

Opis

  1. Obilno premažite mekanim maslacem jedan kalup za muffine s 12 udubina. Ostavite sa strane. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte šećer i cimet. Ostavite sa strane.
  2. Izvadite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu i izvaljajte u oblik pravokutnika stranica dužine 46 i 25 cm. Premažite tijesto dvjema žlicama maslaca i pospite s jednom trećinom smjese cimeta i šećera.
  3. Krenite od dugačke stranice koja je okrenuta prema vama te čvrsto zavijte tijesto u suprotnom smjeru. Stisnite prstima rub tijesta kako biste zatvorili rub. Izrežite tijesto poprijeko na komade dužine 4 cm. Stavite svaki komad u pripremljen kalup za muffine i lagano prekrijte prozirnom folijom. Stavite kalup na toplo mjesto dok buhtle ne postanu dvostruko veće, oko 45-60 minuta.
  4. Ugrijte pećnicu na 180 °C.
  5. Kad tijesto naraste, maknite foliju i stavite kalup na rešetku u sredini pećnice. Pecite dok ne budu zlatne i dok ne narastu, oko 22-24 minute.
  6. Izvadite ih iz pećnice i kratko ohladite na rešetci. U međuvremenu otopite preostali maslac u lončiću na srednje jakom plamenu. Izvadite buhtle iz kalupa. Obilno ih premažite otopljenim maslacem i nježno ih uvaljajte u preostalu smjesu cimeta i šećera. Poslužite ih tople.

Sastojci

Sastojci

  • 800 g dizanog tijesta (ako je tijesto bilo u hladnjaku
  • izvadite ga i pustite da odstoji dok ne dosegne sobnu temperaturu)
  • 110 g neslanog maslaca
  • sobne temperature i dodatno za premazivanje kalupa
  • 1 šalica šećera
  • 1 ½ žličice mljevenog cimeta
  • ¼ žličice soli

Povezani recepti