Klasična torta s maslacem
Recept iz: Adam Liaw
Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode.
Sastojci
- 250 g maslaca
- 1 žličica vanilije
- 1 i 1/4 šalica šećera
- 3 jaja
- 2 i 1/2 šalice mrvica
- 1/4 šalice glatkog brašna
- 3/4 šalice mlijeka
Priprema
- 1. U mikseru pjenasto izmiksajte maslac, vaniliju i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Stavljajte jedno po jedno jaje i miksajte tijekom dodavanja. U dva dijela prosijte brašno, umiješajte ga u smjesu, naizmjenično s pola količine mlijeka. Ravnomjerno sve rasporedite u obloženi četvrtasti kalup za torte od 20 cm.
- 2. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 ºC oko 60 minuta ili dok štapić umetnut u sredinu torte ne izađe čist. Ostavite u kalupu pet minuta prije nego što ga izvadite na rešetku da se ohladi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća