Klasična torta s maslacem
Recept iz: Adam Liaw
Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode.
Sastojci
- 250 g maslaca
- 1 žličica vanilije
- 1 i 1/4 šalica šećera
- 3 jaja
- 2 i 1/2 šalice mrvica
- 1/4 šalice glatkog brašna
- 3/4 šalice mlijeka
Priprema
- 1. U mikseru pjenasto izmiksajte maslac, vaniliju i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Stavljajte jedno po jedno jaje i miksajte tijekom dodavanja. U dva dijela prosijte brašno, umiješajte ga u smjesu, naizmjenično s pola količine mlijeka. Ravnomjerno sve rasporedite u obloženi četvrtasti kalup za torte od 20 cm.
- 2. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 ºC oko 60 minuta ili dok štapić umetnut u sredinu torte ne izađe čist. Ostavite u kalupu pet minuta prije nego što ga izvadite na rešetku da se ohladi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća
Recepti Donal Skehan
Začinjeni karamel keksi
Recepti Donal Skehan
Pečena torta Aljaska
Recepti Donal Skehan
Božićne kokice s pikantnim umakom i kokice s bijelom čokoladom i malinama
Recepti Adam Liaw
Klasični tart s kremom od vanilije
Recepti Hera Te Kurapa
Desert od maslaca i kruha
Recepti Adam Liaw
Ljepljivi kolač od datulja s preljevom butterscotch