Klasična torta s maslacem

Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode. 

 

Sastojci

  • 250 g maslaca
  • 1 žličica vanilije
  • 1 i 1/4 šalica šećera
  • 3 jaja
  • 2 i 1/2 šalice mrvica
  • 1/4 šalice glatkog brašna
  • 3/4 šalice mlijeka

Priprema

  • 1. U mikseru pjenasto izmiksajte maslac, vaniliju i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Stavljajte jedno po jedno jaje i miksajte tijekom dodavanja. U dva dijela prosijte brašno, umiješajte ga u smjesu, naizmjenično s pola količine mlijeka. Ravnomjerno sve rasporedite u obloženi četvrtasti kalup za torte od 20 cm.
  • 2. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 ºC oko 60 minuta ili dok štapić umetnut u sredinu torte ne izađe čist. Ostavite u kalupu pet minuta prije nego što ga izvadite na rešetku da se ohladi.

Povezani recepti

Vidi sve