Božićne kokice s pikantnim umakom i kokice s bijelom čokoladom i malinama

Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Sastojci

  • 250 g zrna kukuruza kokičara
  • 2 žlice kokosova ulja
  • Za pikantni umak buffalo wings:
  • 100 g pancete, tanko narezane
  • 30 g maslaca
  • Obilan prstohvat morske soli
  • 40 g šećera
  • Žlica i pol ljutog umaka
  • Žličica sode bikarbone
  • Za kokice s bijelom čokoladom i malinama:
  • 20 g otopljenog maslaca
  • 50 g naribane bijele čokolade
  • 15 g sušenih komadića malina

Priprema

  • Stavite nekoliko zrna kukuruza kokičara u posudu na žlicu ulja, poklopite i zagrijte na umjerenoj vatri.
  • Kad prva zrna popucaju, izvadite ih pa stavite pržiti sva ostala zrna u ravnomjernom sloju. Poklopite i lagano protresite da ih ulje potpuno obloži. Maknite posudu s vatre i brojite do 30 ili otpjevajte triput refren Zvončići, zvončići, zvone cijelu noć! Zatim vratite posudu na vatru. Sva zrna će istovremeno početi pucati. Lagano protresite i malo otklopite da izađe sva para. Kad se pucketanje uspori, izvadite kokice u dvije velike zdjele.
  • Za pikantne buffalo wings kokice, pržite pancetu na umjerenoj vatri dok ne postane jako hrskava. U drugoj tavi na umjerenoj vatri otopite posoljeni maslac, dodajte šećer, ljuti umak i sodu bikarbonu pa pustite da lagano zakuha. Hrskave komadiće pancete, malo masnoće od prženja i mješavinu s maslacem umiješajte u kokice u jednoj zdjeli. Protresite i poslužite dok su još tople.
  • Kokice u drugoj zdjeli prelijte otopljenim maslacem i naribanom bijelom čokoladom i pustite da se od topline kokica čokolada rastopi. Umiješajte komadiće malina i poslužite ohlađeno.

Povezani recepti

Vidi sve