Savršene voćne pogačice

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 450 g brašna za dizana tijesta
  • 120 g slanog maslaca
  • 60 g šećera
  • 50 g malina
  • 2 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • Jedno cijelo jaje i šećer za premaz

Priprema

  • 1. Stavite lim za pečenje u pećnicu i zagrijte je na 190 ºC.
  • 2. Pomiješajte brašno i šećer u zdjeli. Dodajte maslac i miješajte dok ne dobijete mrvičastu teksturu.
  • 3. Zagrijte mlijeko pa ga ulijte u smjesu. Dodajte dva jaja i komade malina. Lagano mijesite tijesto samo da se sve sjedini. Ako ćete ga predugo mijesiti, pogačice će biti tvrde i suhe.
  • 4. Pobrašnite radnu površinu i tijesto razvaljajte na debljinu od 2 centimetra.
  • 5. Premažite ga razmućenim jajem i pospite ravnomjerno šećerom.
  • 6. Okruglom modlicom izrežite pogačice i odstranite višak tijesta.
  • 7. Posložite ih na na zagrijani lim na papir za pečenje i pecite u pećnici 12 - 15 minuta dok ne narastu.
  • 8. Prerežite ih, stavite tučeno vrhnje i džem i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve