Torta Viktorija

Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

 

Sastojci

  • 200 g omekšalog maslaca
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna za dizana tijesta
  • 4 jaja
  • 4 žlice džema od malina
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 2 mahune vanilije

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 185 °C. Maslacem premažite dna i stranice 2 kalupa za tortu.
  • 2. Dobro izmiksajte maslac i šećer da postanu pjenasti, zatim im dodavajte jedno po jedno jaje i postupno i brašno. Dobro izmiješajte da smjesa postane izjednačena.
  • 3. Smjesu podjednako podijelite na oba kalupa i stavite ih peći na srednju rešetku 20 – 25 minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju. Metalni štapić zabodite u biskvite kako biste provjerili jesu li pečeni. Ako je mokar, pecite ih još par minuta.
  • 4. Izvadite biskvite iz pećnice i okrenite naopako na rešetku na kuhinjskom pultu te ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu.
  • 5. Jedan biskvit premažite džemom od malina. U zdjeli istucite slatko vrhnje s ostruganim sjemenkama mahune vanilije da se dobro zgusne i malo posolite pa time premažite drugi biskvit.
  • 6. Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve