Klasični tart s kremom od vanilije
Recept iz: Adam Liaw

Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode.
Sastojci
- 180 g šećera
- 1 šalica mljevenog badema
- 1 i 3/4 šalice glatkog brašna
- 1/8 žličice soli
- Sitno naribana korica polovice naranče
- 200 g ohlađenog maslaca
- 2 jaja
- 3 jaja
- 2 žličice vanilije
- 3 žlice šećera
- 2 šalice gustog vrhnja
- 3 žlice mlijeka
- Svježe naribani muškatni oraščić
Priprema
- 1. Da biste napravili kremu, lagano umiješajte jaja i šećer dok se ne sjedine. Stavite i preostale sastojke za kremu i ostavite sa strane za poslije.
- 2. Za izradu tijesta PÂTE SABLÉE, stavite sve sastojke osim jaja u blender i miksajte dok ne postane mrvičasto. Dodajte jedno jaje i miksajte dok se smjesa ne sjedini. Prebacite tijesto na čistu površinu i oblikujte u disk. Omotajte ga plastičnom folijom i stavite da se hladi oko 30 minuta.
- 3. Zagrijte pećnicu na 170 ºC. Na papir za pečenje ocrtajte odvojivu podlogu i obložite dno kalupa. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini u kružni oblik debljine 4 mm i obložite pripremljeni kalup za tart. Pazite da tijesto utisnite uz rubove kalupa kako biste uklonili višak. Podlogu tijesta izbodite vilicom i ohladite u zamrzivaču oko 20 minuta. Izvadite i stavite peći 20 minuta ili dok tijesto ne porumeni.
- 4. Ulijte kremu u ohlađenu tart koru. Pecite na 90 -100 ºC sat vremena ili dok se tek ne stegne a zatim naribajte svježi muškatni oraščić odozgo. Ohladite i narežite pomoću vrućeg noža.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća