Klasični tart s kremom od vanilije

Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode. 

 

Sastojci

  • 180 g šećera
  • 1 šalica mljevenog badema
  • 1 i 3/4 šalice glatkog brašna
  • 1/8 žličice soli
  • Sitno naribana korica polovice naranče
  • 200 g ohlađenog maslaca
  • 2 jaja
  • 3 jaja
  • 2 žličice vanilije
  • 3 žlice šećera
  • 2 šalice gustog vrhnja
  • 3 žlice mlijeka
  • Svježe naribani muškatni oraščić

Priprema

  • 1. Da biste napravili kremu, lagano umiješajte jaja i šećer dok se ne sjedine. Stavite i preostale sastojke za kremu i ostavite sa strane za poslije.
  • 2. Za izradu tijesta PÂTE SABLÉE, stavite sve sastojke osim jaja u blender i miksajte dok ne postane mrvičasto. Dodajte jedno jaje i miksajte dok se smjesa ne sjedini. Prebacite tijesto na čistu površinu i oblikujte u disk. Omotajte ga plastičnom folijom i stavite da se hladi oko 30 minuta.
  • 3. Zagrijte pećnicu na 170 ºC. Na papir za pečenje ocrtajte odvojivu podlogu i obložite dno kalupa. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini u kružni oblik debljine 4 mm i obložite pripremljeni kalup za tart. Pazite da tijesto utisnite uz rubove kalupa kako biste uklonili višak. Podlogu tijesta izbodite vilicom i ohladite u zamrzivaču oko 20 minuta. Izvadite i stavite peći 20 minuta ili dok tijesto ne porumeni.
  • 4. Ulijte kremu u ohlađenu tart koru. Pecite na 90 -100 ºC sat vremena ili dok se tek ne stegne a zatim naribajte svježi muškatni oraščić odozgo. Ohladite i narežite pomoću vrućeg noža.

Povezani recepti

Vidi sve