Tikvice s metvicom i maslacem
- Narežite
tikvice na tanke, dugačke, dijagonalne kriške.
- U tavi za
prženje zagrijte polovicu ulja. Kada postane vruće, dodajte zdrobljeni
češnjak.
- Pržite tikvice
s obje strane dok ne porumene.
- Kako biste
napravili marinadu, narežite limun na tanke kriške i stavite ga u posudu
za serviranje. Dodajte 2 sjeckana češnja češnjaka, 3 grančice metvice, sve
začine i preostalo maslinovo ulje.
- U posudu
dodajte tikvice i okrećite ih u marinadi, pospite odozgo sušenom metvicom
i pustite da odstoje 10 minuta.
- U neopranu
tavu u kojoj su se pekle tikvice dodajte maslac, zagrijte maslac da dobije
orašasti okus (ne smije zagorjeti), izvadite zdrobljeni češnjak te ostavite
da se malo ohladi.
- Lagano umiješajte
maslac u jogurt u koji ste dodali svježi limunov sok.
- Izvadite
grančice svježe metvice iz mariniranih tikvica te dodajte jogurt. Narežite
preostalu svježu metvicu i pospite odozgo.
Sastojci
- Sastojci3 tikvice 6 žlica maslinova ulja 4 grančica češnjaka 1.5 korica i sok od 1 limuna