Tikvice s metvicom i maslacem
  1. Narežite tikvice na tanke, dugačke, dijagonalne kriške.  
  2. U tavi za prženje zagrijte polovicu ulja. Kada postane vruće, dodajte zdrobljeni češnjak.
  3. Pržite tikvice s obje strane dok ne porumene.
  4. Kako biste napravili marinadu, narežite limun na tanke kriške i stavite ga u posudu za serviranje. Dodajte 2 sjeckana češnja češnjaka, 3 grančice metvice, sve začine i preostalo maslinovo ulje.
  5. U posudu dodajte tikvice i okrećite ih u marinadi, pospite odozgo sušenom metvicom i pustite da odstoje 10 minuta.
  6. U neopranu tavu u kojoj su se pekle tikvice dodajte maslac, zagrijte maslac da dobije orašasti okus (ne smije zagorjeti), izvadite zdrobljeni češnjak te ostavite da se malo ohladi.
  7. Lagano umiješajte maslac u jogurt u koji ste dodali svježi limunov sok.
  8. Izvadite grančice svježe metvice iz mariniranih tikvica te dodajte jogurt. Narežite preostalu svježu metvicu i pospite odozgo. 

 

Sastojci

  • 3 tikvice
  • 6 žlica maslinova ulja
  • 4 grančica češnjaka
  • 1.5 korica
  • sok od 1 limuna

Priprema

  • 1. Narežite tikvice na tanke, dugačke, dijagonalne kriške.
  • 2. U tavi za prženje zagrijte polovicu ulja. Kada postane vruće, dodajte zdrobljeni češnjak.
  • 3. Pržite tikvice s obje strane dok ne porumene.
  • 4. Kako biste napravili marinadu, narežite limun na tanke kriške i stavite ga u posudu za serviranje. Dodajte 2 sjeckana češnja češnjaka, 3 grančice metvice, sve začine i preostalo maslinovo ulje.
  • 5. U posudu dodajte tikvice i okrećite ih u marinadi, pospite odozgo sušenom metvicom i pustite da odstoje 10 minuta.
  • 6. U neopranu tavu u kojoj su se pekle tikvice dodajte maslac, zagrijte maslac da dobije orašasti okus (ne smije zagorjeti), izvadite zdrobljeni češnjak te ostavite da se malo ohladi.
  • 7. Lagano umiješajte maslac u jogurt u koji ste dodali svježi limunov sok.
  • 8. Izvadite grančice svježe metvice iz mariniranih tikvica te dodajte jogurt. Narežite preostalu svježu metvicu i pospite odozgo.

Povezani recepti

Vidi sve