Pirjani poriluk s lješnjacima

1.              Stavite tavu za pirjanje s debelim dnom na srednje jaku vatru i dodajte malo ulja. Kada se zagrije, dodajte poriluk i začine pa kuhajte 3-4 minute uz često okretanje dok poriluk ne poprimi lijepu zlatnu boju barem s dvije strane.

2.              Dodajte češnjak, timijan i maslac. Kada se maslac rastopi, dodajte vino i pustite da zavri. Djelomično pokrijte tavu, smanjite temperaturu i kuhajte na temperaturi laganog vrenja 12-15 minuta dok poriluk ne omekša, pazeći pritom da se ne raspadne. Ako ima mnogo tekućine, skinite poklopac tijekom posljednjih 5 minuta kuhanja kako bi nepotrebna tekućina isparila.

3.              Prebacite pirjani poriluk u zdjelu za posluživanje, posipajte ga lješnjacima i peršinom i prelijte sokovima od kuhanja.

Sastojci

  • Sastojci maslinovo ulje 4 poriluka samo bijeli dijelovi narezani na kriške duge 4-5 cm 2 oguljena i zgnječena češnja češnjaka 3 grančice timijana komadić maslaca 150 ml bijelog vina 50 g blanširanih tostiranih te krupno zgnječenih ili nasjeckanih lješnjaka 2 žličice nasjeckanog peršina morska sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema