Pirjani poriluk s lješnjacima
Sastojci
- maslinovo ulje
- 4 poriluka samo bijeli dijelovi narezani na kriške duge 4-5 cm
- 2 oguljena i zgnječena češnja češnjaka
- 3 grančice timijana
- komadić maslaca
- 150 ml bijelog vina
- 50 g blanširanih tostiranih te krupno zgnječenih ili nasjeckanih lješnjaka
- 2 žličice nasjeckanog peršina
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
- 1. Stavite tavu za pirjanje s debelim dnom na srednje jaku vatru i dodajte malo ulja. Kada se zagrije, dodajte poriluk i začine pa kuhajte 3-4 minute uz često okretanje dok poriluk ne poprimi lijepu zlatnu boju barem s dvije strane.
- 2. Dodajte češnjak, timijan i maslac. Kada se maslac rastopi, dodajte vino i pustite da zavri. Djelomično pokrijte tavu, smanjite temperaturu i kuhajte na temperaturi laganog vrenja 12-15 minuta dok poriluk ne omekša, pazeći pritom da se ne raspadne. Ako ima mnogo tekućine, skinite poklopac tijekom posljednjih 5 minuta kuhanja kako bi nepotrebna tekućina isparila.
- 3. Prebacite pirjani poriluk u zdjelu za posluživanje, posipajte ga lješnjacima i peršinom i prelijte sokovima od kuhanja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir