Jakovljeve kapice, gljive i tofu krema

Jakovljeve kapice, gljive i tofu krema

Opis

Način pripreme:

Umutiti dva jaja u posudi. Dodajte sojin umak, mirin, dashi i đumbir te mutilicom miješajte dok se ne sjedine. Prelijte sve u vrč.

Stavite jednu Jakovljevu kapicu i jedan komad tofua na dno jedne od tri male vatrostalne posude. Raspodijeliti jednako gljive, vlasac i nori alge po posudama. Preko prelijte umućenim jajima. Svaka posuda bi trebala imati 1/3 smjese.

Pažljivo staviti posude u kuhalo na paru od bambusa i kuhati 10 do 15 minuta. Kad se smjesa slegne, pažljivo je izvaditi. Ukrasiti s bonito pahuljicama, krasuljicom, sezamom i kavijarom od lososa.

 

Sastojci

Sastojci

  • 2 jajeta iz slobodnog uzgoja
  • 1 žlice sojinog umaka
  • 1 žlica mirina
  • 60 ml bujona dashi
  • 1 žličica ribanog đumbira
  • 3 Jakovljeve kapice
  • 100 g tofua
  • podijeljenog na 3 dijela
  • 3–6 isjeckanih sheetaki gljiva
  • 100 g Enoki gljiva
  • ½ žlice sjeckanog vlasca
  • ½ žlice izmrvljenih nori algi
  • 2 žlice bonito pahuljica za ukrašavanje
  • 1 grančica krasuljice za ukrašavanje
  • 1 žlica sezama za ukrašavanje
  • 3 žličice kavijara od lososa za ukrašavanje

Povezani recepti