Jakovljeve kapice, gljive i tofu krema
Recept iz: Adrian Richardson

Način pripreme:
Umutiti dva jaja u posudi. Dodajte sojin umak, mirin, dashi i đumbir te mutilicom miješajte dok se ne sjedine. Prelijte sve u vrč.
Stavite jednu Jakovljevu kapicu i jedan komad tofua na dno jedne od tri male vatrostalne posude. Raspodijeliti jednako gljive, vlasac i nori alge po posudama. Preko prelijte umućenim jajima. Svaka posuda bi trebala imati 1/3 smjese.
Pažljivo staviti posude u kuhalo na paru od bambusa i kuhati 10 do 15 minuta. Kad se smjesa slegne, pažljivo je izvaditi. Ukrasiti s bonito pahuljicama, krasuljicom, sezamom i kavijarom od lososa.
Sastojci
- Sastojci 2 jajeta iz slobodnog uzgoja 1 žlice sojinog umaka 1 žlica mirina 60 ml bujona dashi 1 žličica ribanog đumbira 3 Jakovljeve kapice 100 g tofua podijeljenog na 3 dijela 3–6 isjeckanih sheetaki gljiva 100 g Enoki gljiva ½ žlice sjeckanog vlasca ½ žlice izmrvljenih nori algi 2 žlice bonito pahuljica za ukrašavanje 1 grančica krasuljice za ukrašavanje 1 žlica sezama za ukrašavanje 3 žličice kavijara od lososa za ukrašavanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adrian Richardson
Koktel Americano
Recepti Adrian Richardson
Tortice od čokoladne pjene
Recepti Adrian Richardson
Korejski ražnjići od svinjske slanine
Recepti Adrian Richardson
Tortilje s tikvicama
Recepti Adrian Richardson
Tostići s račićima u češnjaku
Recepti Adrian Richardson
Dark & Stormy
Recepti Adrian Richardson
Jalapeno Cheese Poppers
Recepti Adrian Richardson
Espresso Martini
Recepti Adrian Richardson
Shooteri s kamenicama
Recepti Adrian Richardson
Wong Don