Jakovljeve kapice, gljive i tofu krema

Način pripreme:

Umutiti dva jaja u posudi. Dodajte sojin umak, mirin, dashi i đumbir te mutilicom miješajte dok se ne sjedine. Prelijte sve u vrč.

Stavite jednu Jakovljevu kapicu i jedan komad tofua na dno jedne od tri male vatrostalne posude. Raspodijeliti jednako gljive, vlasac i nori alge po posudama. Preko prelijte umućenim jajima. Svaka posuda bi trebala imati 1/3 smjese.

Pažljivo staviti posude u kuhalo na paru od bambusa i kuhati 10 do 15 minuta. Kad se smjesa slegne, pažljivo je izvaditi. Ukrasiti s bonito pahuljicama, krasuljicom, sezamom i kavijarom od lososa.

 

Sastojci

  • Sastojci 2 jajeta iz slobodnog uzgoja 1 žlice sojinog umaka 1 žlica mirina 60 ml bujona dashi 1 žličica ribanog đumbira 3 Jakovljeve kapice 100 g tofua podijeljenog na 3 dijela 3–6 isjeckanih sheetaki gljiva 100 g Enoki gljiva ½ žlice sjeckanog vlasca ½ žlice izmrvljenih nori algi 2 žlice bonito pahuljica za ukrašavanje 1 grančica krasuljice za ukrašavanje 1 žlica sezama za ukrašavanje 3 žličice kavijara od lososa za ukrašavanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve