Opis

Način pripreme

Zarežite čili sa strane dovoljno da se mogu otvoriti. Žlicom nježno uklonite sjemenke i membrane tako da papričica ostane neoštećena.

U zdjeli pomiješajte kremasti sir, umake habanero i chipotle, vlasac, karameliziranu slaninu i dobar prstohvat soli i papra. Istucite sve vilicom da se sastojci prožmu.

Žlicom stavite tu mješavinu u polovice jalapeno papričica I to toliko da se još mogu zatvoriti bez pucanja. Zamotajte tanke kriške slanine oko jalapenosa, oko 3-4 komada po papričici i stavite u hladnjak na 10 minuta ili dok ne očvrsnu. Stavite jaja i brašno u dvije različite manje zdjele. Umočite punjene jalapenose prvo u jaje, a zatim u brašno tako da se dobro prekriju svakim (to je ono što drži krušne mrvice). Umočite jalapenose u jaje, a zatim ih zakotrljajte po krušnim mrvicama. Dopustite da se osuše, a onda to ponovite, dvaput umačući u jaje I krušne mrvice kako bi cijela površina papričice bila dobro prekrivena.  Nježno stavite u ulje prethodno zagrijano na 180*c. Oprezno ih povremeno okrećite kako bi se ravnomjerno ispekle. Jednom kad postanu zlatno-smeđe, stavite ih na papirnati ubrus ili na žičanu rešetku kako bi se ocijedile, a kad se ulje ocijedi, začinite solju. Može ih se poslužiti  uz umak sriracha i majonezu za dodatnu ljutinu

Sastojci

Sastojci

  • 6 jalapeno papričica
  • očišćenih od sjemenki i prepolovljenih (otvorenih
  • ali ne sasvim prerezanih)
  • 150 g kremastog sira
  • omekšalog
  • 1 žličica habanero umaka
  • 1 žličica chipotle umaka
  • 1 žlica vlasca
  • sitno sjeckanog
  • sol
  • crni papar
  • 1 žlica karameliziranih komadića slanine
  • 20-24 kriški tanko rezane slanine
  • 2 umućena jajeta
  • 64 g svenamjenskog brašna
  • 64 g suhih krušnih mrvica
  • 0.9 l ulja za prženje
  • 6 jalapeno papričica
  • očišćenih od sjemenki i prepolovljenih (otvorenih
  • ali ne sasvim prerezanih)
  • 150 g kremastog sira
  • omekšalog
  • 1 žličica habanero umaka
  • 1 žličica chipotle umaka
  • 1 žlica vlasca
  • sitno sjeckanog
  • sol
  • crni papar
  • 1 žlica karameliziranih komadića slanine
  • 20-24 kriški tanko rezane slanine
  • 2 umućena jajeta
  • 64 g svenamjenskog brašna
  • 64 g suhih krušnih mrvica
  • 0.9 l ulja za prženje

Povezani recepti