Opis
Način pripreme
U zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje na vatru srednje jačine. Dodajte gljive i promiješajte kako bi se rasporedile po tavi. Umiješajte celer, wombok i mladi luk. Dok se povrće polako pirja, pomalo dodajte češnjak, đumbir i vodeni kesten. Dodajte kuhane rezance s jajima u tavu te klice graha i korijander. Prelijte žlicom sojinog umaka te promiješajte rezance. Dok se rezanci počinju zagrijavati, istucite jaja s preostalim sojinim umakom. Prelijte jaja preko rezanaca te miješajte dok se prže kako se ne bi zalijepili te rasporedite sve sastojke po rezancima. Rezance poslužite u zdjeli pazeći da rasporedite gljive i mladi luk. Po rezancima posipajte nori alge, prženi luk kozjak i prepržene sjemenke sezama.
Sastojci
Sastojci
- 2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 200 g shiitake gljiva
- narezanih
- 150 g Enoki gljiva
- 64 g na kockice narezanog celera
- 128 g grama na kriške narezanog womboka
- 2 sjeckana mlada luka
- 1 žličica mljevenog đumbira
- 1 žličica mljevenog češnjaka
- 64 g vodenog kestena
- rezanci s jajima
- 64 g klica graha
- 4 grančice korijandera
- samo lišće
- 2 žlice sojinog umaka
- 3 jajeta
- umućena
- 32 g nori algi u komadićima
- 32 g prženog luka kozjaka
- 2 žlice prženih sjemenki sezama