Wong Don

Način pripreme

U zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje na vatru srednje jačine. Dodajte gljive i promiješajte kako bi se rasporedile po tavi. Umiješajte celer, wombok i mladi luk. Dok se povrće polako pirja, pomalo dodajte češnjak, đumbir i vodeni kesten. Dodajte kuhane rezance s jajima u tavu te klice graha i korijander. Prelijte žlicom sojinog umaka te promiješajte rezance. Dok se rezanci počinju zagrijavati, istucite jaja s preostalim sojinim umakom. Prelijte jaja preko rezanaca te miješajte dok se prže kako se ne bi zalijepili te rasporedite sve sastojke po rezancima. Rezance poslužite u zdjeli pazeći da rasporedite gljive i mladi luk. Po rezancima posipajte nori alge, prženi luk kozjak i prepržene sjemenke sezama.  

Sastojci

  • Sastojci 2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 200 g shiitake gljiva narezanih 150 g Enoki gljiva 64 g na kockice narezanog celera 128 g grama na kriške narezanog womboka 2 sjeckana mlada luka 1 žličica mljevenog đumbira 1 žličica mljevenog češnjaka 64 g vodenog kestena rezanci s jajima 64 g klica graha 4 grančice korijandera samo lišće 2 žlice sojinog umaka 3 jajeta umućena 32 g nori algi u komadićima 32 g prženog luka kozjaka 2 žlice prženih sjemenki sezama

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve