Opis

Način pripreme

U zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje na vatru srednje jačine. Dodajte gljive i promiješajte kako bi se rasporedile po tavi. Umiješajte celer, wombok i mladi luk. Dok se povrće polako pirja, pomalo dodajte češnjak, đumbir i vodeni kesten. Dodajte kuhane rezance s jajima u tavu te klice graha i korijander. Prelijte žlicom sojinog umaka te promiješajte rezance. Dok se rezanci počinju zagrijavati, istucite jaja s preostalim sojinim umakom. Prelijte jaja preko rezanaca te miješajte dok se prže kako se ne bi zalijepili te rasporedite sve sastojke po rezancima. Rezance poslužite u zdjeli pazeći da rasporedite gljive i mladi luk. Po rezancima posipajte nori alge, prženi luk kozjak i prepržene sjemenke sezama.  

Sastojci

Sastojci

  • 2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 200 g shiitake gljiva
  • narezanih
  • 150 g Enoki gljiva
  • 64 g na kockice narezanog celera
  • 128 g grama na kriške narezanog womboka
  • 2 sjeckana mlada luka
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 1 žličica mljevenog češnjaka
  • 64 g vodenog kestena
  • rezanci s jajima
  • 64 g klica graha
  • 4 grančice korijandera
  • samo lišće
  • 2 žlice sojinog umaka
  • 3 jajeta
  • umućena
  • 32 g nori algi u komadićima
  • 32 g prženog luka kozjaka
  • 2 žlice prženih sjemenki sezama

Povezani recepti