Wong Don
Recept iz: Adrian Richardson

Način pripreme
U zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje na vatru srednje jačine. Dodajte gljive i promiješajte kako bi se rasporedile po tavi. Umiješajte celer, wombok i mladi luk. Dok se povrće polako pirja, pomalo dodajte češnjak, đumbir i vodeni kesten. Dodajte kuhane rezance s jajima u tavu te klice graha i korijander. Prelijte žlicom sojinog umaka te promiješajte rezance. Dok se rezanci počinju zagrijavati, istucite jaja s preostalim sojinim umakom. Prelijte jaja preko rezanaca te miješajte dok se prže kako se ne bi zalijepili te rasporedite sve sastojke po rezancima. Rezance poslužite u zdjeli pazeći da rasporedite gljive i mladi luk. Po rezancima posipajte nori alge, prženi luk kozjak i prepržene sjemenke sezama.
Sastojci
- Sastojci 2-3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 200 g shiitake gljiva narezanih 150 g Enoki gljiva 64 g na kockice narezanog celera 128 g grama na kriške narezanog womboka 2 sjeckana mlada luka 1 žličica mljevenog đumbira 1 žličica mljevenog češnjaka 64 g vodenog kestena rezanci s jajima 64 g klica graha 4 grančice korijandera samo lišće 2 žlice sojinog umaka 3 jajeta umućena 32 g nori algi u komadićima 32 g prženog luka kozjaka 2 žlice prženih sjemenki sezama
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira