Tortilje s tikvicama

Način pripreme

Naribajte tikvice u zdjelu I dodajte prstohvat soli pa promiješajte.

Rukama nježno ocijedite naribane tikvice, povremeno okrećući ruke kako bi uklonili višak vode.  

Stavite ocijeđene tikvice u čistu zdjelu i bacite preostalu vodu od tikvica.

Dodajte tikvicama jaje i tapioka brašno te nježno promiješajte spatulom dok se ne povežu u tijesto.

Podmažite tavu za palačinke ili tavu za prženje malom količinom maslinovog ulja i pazite da je podjednako premazano. Stavite na vatru srednje jačine tako da se tortilja ispeče podjednako i ne zagori.

Ulijte smjesu u zagrijanu tavu. Koristeći stražnju stranu žlice rasporedite tijesto  kako bi se stanjilo i poprimilo tanki oblik tortilje.

Ostavite da se peče oko minute ili dok ne poprimi lijepu, zlaćanu boju. Preokrenite tortilju i pecite s druge strane oko 30 sekunda ili dok nije pečena.

Poslužite sa šampinjonima grijanima na srednjoj vatri s maslacem, maslinovim uljem, češnjakom i svježim začinskim biljem dok ne omakane.

Povrh stavite malo kiselog vrhnja i korijandera. 

Sastojci

  • Sastojci 1 velika tikvica tanko naribana 1 jaje 1 žlica tapioka brašna 100 g šampinjona 5 g maslaca 1 češanj češnjaka ribani 1 žličica maslinovog ulja Šačica svježe sjeckanog bilja po izboru 1 žlica kiselog vrhnja Grančica korijandera za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve