Tortilje s tikvicama
Recept iz: Adrian Richardson

Način pripreme
Naribajte tikvice u zdjelu I dodajte prstohvat soli pa promiješajte.
Rukama nježno ocijedite naribane tikvice, povremeno okrećući ruke kako bi uklonili višak vode.
Stavite ocijeđene tikvice u čistu zdjelu i bacite preostalu vodu od tikvica.
Dodajte tikvicama jaje i tapioka brašno te nježno promiješajte spatulom dok se ne povežu u tijesto.
Podmažite tavu za palačinke ili tavu za prženje malom količinom maslinovog ulja i pazite da je podjednako premazano. Stavite na vatru srednje jačine tako da se tortilja ispeče podjednako i ne zagori.
Ulijte smjesu u zagrijanu tavu. Koristeći stražnju stranu žlice rasporedite tijesto kako bi se stanjilo i poprimilo tanki oblik tortilje.
Ostavite da se peče oko minute ili dok ne poprimi lijepu, zlaćanu boju. Preokrenite tortilju i pecite s druge strane oko 30 sekunda ili dok nije pečena.
Poslužite sa šampinjonima grijanima na srednjoj vatri s maslacem, maslinovim uljem, češnjakom i svježim začinskim biljem dok ne omakane.
Povrh stavite malo kiselog vrhnja i korijandera.
Sastojci
- Sastojci 1 velika tikvica tanko naribana 1 jaje 1 žlica tapioka brašna 100 g šampinjona 5 g maslaca 1 češanj češnjaka ribani 1 žličica maslinovog ulja Šačica svježe sjeckanog bilja po izboru 1 žlica kiselog vrhnja Grančica korijandera za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adrian Richardson
Koktel Americano
Recepti Adrian Richardson
Tortice od čokoladne pjene
Recepti Adrian Richardson
Korejski ražnjići od svinjske slanine
Recepti Adrian Richardson
Tostići s račićima u češnjaku
Recepti Adrian Richardson
Dark & Stormy
Recepti Adrian Richardson
Jalapeno Cheese Poppers
Recepti Adrian Richardson
Espresso Martini
Recepti Adrian Richardson
Shooteri s kamenicama
Recepti Adrian Richardson
Wong Don
Recepti Adrian Richardson
Piletina s maslacem i Naan kruhom