Tostići s račićima u češnjaku
Recept iz: Adrian Richardson
Način pripreme
Dodajte svježe bilje, češnjak, račiće, maslac, koricu limuna i dobar prstohvat soli i papra u zdjelu i miješajte dok svi sastojci nisu ravnomjerno raspoređeni.
Raširite mješavinu račića po kriškama kruha, ravnomjerno nadjenite i raširite smjesu do rubova. Pokrijte drugom kriškom kruha da napravite sendviči i stisnite kako se ne bi razilazili.
Dodajte žlicu ghee maslaca u vruću tavu. Kad se ghee rastopi, dodajte sendvič I poklopite. Neka se tostira sa svake strane nekoliko minuta dok ne postane zlatno-smeđi.
Kad je tostiran, uklonite koricu nožem. Prerežite tostiće od kuta do kuta stvarajući četiri trokutaste kriške. Posložite jednog na drugi i štapićem ih probodite po sredini. Poslužite na tanjuru uz krišku limuna.
Sastojci
- Sastojci
- 16 g svježeg sitno sjeckanog peršina
- 16 g svježeg sitno sjeckanog kopra
- 3 češnja češnjaka sitno ribanog ili zdrobljenog
- 10 račića (očišćenih I bez ljuske) nasjeckanih
- 57 g maslaca na sobnoj temperaturi
- Korica polovice limuna
- 6 kriški bijelog kruha
- sol
- papar
- 2 žlice Ghee maslaca
- Kriška limuna za posluživanje (opcija)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira