Korejski ražnjići od svinjske slanine

Način pripreme

Stavite čili, češnjak, đumbir, kinesko rižino vino, slatki soja umak, korejsku roštilj pastu I šećer u zdjelu i miješajte dok se ne poveže. 

Stavite kriške slanine u marinadu i miješajte kako bi se svi dijelovi dobro prekrili.

Ostavite pokriveno u hladnjaku preko noći ili koliko dugo možete kako bi se mariniralo.

Postavite dva komada slanine po dužini na ražnjić, (po mogućnosti metalni) i raširite ih duž ražnjića što više možete kako bi se toplina ravnomjerno prenosila i kako bi se ražnjići brzo ispekli. Ponovite to s preostalim dijelovima.

Stavite na vrući roštilj. Dodajte preostalu marinadu na ražnjiće dok se peku. Pecite oko 8 do 15 minuta, povremeno okrenite ražnjiće kako bi se obje strane podjednako ispekle.  

Poslužite na tanjuru i ukrasite korijanderom. Preporuča se s kimchi salatom.

Sastojci

  • Sastojci 1 žličica čilija (po vašem izboru) sitno sjeckanog 1 žličica pasiranog češnjaka 1 žličica pasiranog đumbira 1 žličica kineskog rižinog vina 1 žličica slatkog sojinog umaka 1 žličica korejske roštilj paste ½ žličice šećera 500 g svinjske slanine narezane na trake od ½ - 1 cm (ovisno o vašim željama) Nekoliko grančica korijandera za ukras

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve