Opis
Način pripreme
Stavite čili, češnjak, đumbir, kinesko rižino vino, slatki soja umak, korejsku roštilj pastu I šećer u zdjelu i miješajte dok se ne poveže.
Stavite kriške slanine u marinadu i miješajte kako bi se svi dijelovi dobro prekrili.
Ostavite pokriveno u hladnjaku preko noći ili koliko dugo možete kako bi se mariniralo.
Postavite dva komada slanine po dužini na ražnjić, (po mogućnosti metalni) i raširite ih duž ražnjića što više možete kako bi se toplina ravnomjerno prenosila i kako bi se ražnjići brzo ispekli. Ponovite to s preostalim dijelovima.
Stavite na vrući roštilj. Dodajte preostalu marinadu na ražnjiće dok se peku. Pecite oko 8 do 15 minuta, povremeno okrenite ražnjiće kako bi se obje strane podjednako ispekle.
Poslužite na tanjuru i ukrasite korijanderom. Preporuča se s kimchi salatom.
Sastojci
Sastojci
- 1 žličica čilija (po vašem izboru) sitno sjeckanog
- 1 žličica pasiranog češnjaka
- 1 žličica pasiranog đumbira
- 1 žličica kineskog rižinog vina
- 1 žličica slatkog sojinog umaka
- 1 žličica korejske roštilj paste
- ½ žličice šećera
- 500 g svinjske slanine narezane na trake od ½ - 1 cm (ovisno o vašim željama)
- Nekoliko grančica korijandera za ukras