Opis

Način pripreme

Istucite 2 jajeta koristeći mutilicu. Kad se razmute, dodajte jajima šećer te nastavite miješati. Smjesa bi se trebala početi zgušnjavati. Dodajte rastopljeni maslac pa pomiješajte. Dodajte vaniliju, kakao i brašno.  

Miješajte dok se ne spoje. Polako dodajte mlijeko i miješajte kako bi nastalo glatko tijesto.  

Postavite kalupe za tortice na pladanj te podijelite u njih tijesto podjednako. Pecite na 160*c oko 8-12 minuta. Pecite dok sredina ne bude blago mekana.  Preostala toplina nastavit će ih peći dok se hlade. Za posluživanje naprašite šećerom u prahu, a na vrh stavite kuglicu kiselog vrhnja. 

Sastojci

Sastojci

  • 2 jajeta
  • 32 g bijelog šećera
  • 70 g rastopljenog pa ohlađenog maslaca
  • ½ žlice paste od vanilije
  • 43 kakaa u prahu
  • 45 g bijelog brašna
  • 78 ml mlijeka
  • 9 kalupa za pečenje tortica
  • 0.7 dl kiselog vrhnja za posluživanje

Povezani recepti